Connect with us

POP!MIX

Crvena Jabuka u Lisinskom nastupit će 14. prosinca

pop!mix/news

Crvena Jabuka u Lisinskom nastupit će 14. prosinca

Foto: PR

Crvena Jabuka u Lisinskom nastupit će 14. prosinca

VAŽNA OBAVIJEST: 

Za prisustvovanje na koncertu, uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje). 

Ulazak na koncert moguć je SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz BRZO ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu, o trošku organizatora koncerta).

Koncert grupe „Crvena Jabuka”  održat će se 14. prosinca 2021. godine u K.D. Vatroslav Lisinski sa početkom u 20:00h.

Ovim koncertom pozivamo Vas da budete dio jedinstvene priče, starih uspomena ali i odlične zabave na koncertu zakazanom za prosinac u Zagrebu!

U sklopu svojih koncerata po regiji kao i vrlo uspješne ljetne turneje po Jadranu, Crvena Jabuka proslavlja svoj 35. rođendan te obećava  nezaboravnu atmosferu uz najpopularnije pjesme nastale u tom periodu.

Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima. Bend je osnovan u Sarajevu 1985. godine. Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić. Svoj prvi album izdali su 1986. godine pod nazivom “Crvena Jabuka”. Iste godine, 18. rujna, Crvena Jabuka je krenula na svoju prvu turneju. Godinu dana poslije, 1989. godine, objavljuju svoj četvrti album “Tamo gdje ljubav počinje” koji također postiže veliki uspjeh. Peti po redu, jednako uspješan album, “Nekako s proljeća” objavljuju 1991. godine, a planiranu turneju otkazuju zbog nesretnog izbijanja rata u Bosni i Hercegovini. Crvena Jabuka privremeno prestaje s djelovanjem, a 1994. godine ponovno se okupljaju u Zagrebu, gdje i nastavljaju svoje djelovanje sve do danas.

U trideset i pet godina uspješne karijere, Crvena Jabuka je objavila preko dvadeset komercijalnih studijskih albuma i nekoliko kompilacija, a na njihovim hitovima odrastale su mnoge generacije. Krajem 2019. godine brojni obožavatelji jedne od najpopularnijih pop grupa u regiji dočekali su i najnoviji album “Tvrđava”. Najavljen istoimenim singlom i spotom, legendarni i nezamjenjivi Dražen Žerić Žera pokazao je zašto je grupa na samom vrhu već punih 35 godina.  Nepogrešiva balada “Tvrđava” autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski, na prvu je osvojila obožavatelje. Gost u pjesmi je poznati sarajevski glumac Josip Pejaković.

Nedugo nakon naslovne pjesme, radijski i televizijski eter zatresla je još jedna pjesma, “Aleje ljubavi” u kojoj je Žera gost Željku Samardžiću.

Trideset i pet godina je iza njih, obilježili su mladost nekoliko generacija, stvorili bezvremenske hitove, a svoju dugovječnost i popularnost u regiji tumače iskrenim odnosom prema publici. Dvadeset i drugi album s petnaest novih pjesama kao i već dobro znani hitovi pjevat će se na koncertu, 14. prosinca u Lisinskom .

More in pop!mix/news

To Top