Connect with us

POP!MIX

Coldplay se lansirao u svemir novim albumom

pop!mix/news

Coldplay se lansirao u svemir novim albumom

Foto: Promo

Coldplay se lansirao u svemir novim albumom

Kultni britanski pop-rock bend izbacuje deveti album po redu, a uz pomoć Max Martina obilaze svemirska prostranstva.

Coldplay se uputio na kozmičko putovanje novim albumom “Music of the Spheres”. Dugoočekivani deveti album britanskog benda producirao je legendarni Max Martin, pa je za očekivati da će album biti vrelo planetarnih hitova. Uz video najavu na YouTubeu, bend je objavio i rukom pisanu poruku na svome Instagram profilu uz izjavu “Svi smo vanzemaljci negdje”. Nije teško zaključiti kako inspiracija za ovaj album proizlazi iz znanstvene fantastike.

Neki od naslova pjesama su netipično izraženi emojima, uključujući “🌎”, “♾️”, “❤️”, “✨” i  “Ringed Planet on Apple “. Prvi singl s albuma “Higher Power” proveo je tri tjedna na tronu Airplay Radio Chart ljestvice, dok se u top deset zadržao nekoliko tjedana. Treći singl s albuma je kolaboracija s mega popularnim korejskim pop bendom BTS koji se našao na osamnaestom mjestu ljestvice.

Prvi singl s albuma “Higher Power” svoju premijeru dobio je na Međunarodnoj svemirskoj postaji, a s top ljestvica slušanosti se ne skida već tjednima.
Coldplay je obznanio kako 2022. kreće na svjetsku turneju povodom izlaska novog albuma, a založili su se umanjiti negativan utjecaj globalne turneje na okoliš. Bend je već imao priliku izvesti singlove s albuma uživo, dok im se BTS pridružio u legendarnom  njujorškom Apollo kazalištu. Chris Martin je oduševio mnoge kada je izveo dio pjesme “My Universe” u programu jedne emisije na korejskom jeziku. Uz BTS, druga potvrđena kolaboracija na albumu je sa Selenom Gomez, a snage su udružili za pjesmu “Let Somebody Go”.

Popis pjesama s albuma “Music of the Spheres”:

  1. Ringed Planet on Apple
  2. Higher Power
  3. Humankind
  4. Let Somebody Go
  5. ❤️
  6. People Of The Pride
  7. Biutyful
  8. 🌎
  9. My Universe
  10. ♾️
  11. Coloratura

 

More in pop!mix/news

To Top