Connect with us

POP!MIX

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB nastupit će u Tvornici kulture!

pop!mix/news

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB nastupit će u Tvornici kulture!

Foto: PR

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB nastupit će u Tvornici kulture!

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB, u sklopu europske turneje, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 13. prosinca 2021. godine.

Pravim imenom Diana De Brito, IAMDDB kombinira bezvremenski jazz i soul pod utjecajem Nat King Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R’n’B-om. Fuzijom različitih žanrova stvorila je vlastiti koji naziva urban jazz, a nerijetko ju se smatra jednom od najkreativnijih umjetnica iz UK-a.

Rođena u Lisabonu, ova kćer glazbenika iz Angole se kao mala preselila u Manchester, grad poznatom po brit-popu, ali među svoje utjecaje ubraja raznolike multikulturalne utjecaje, Afro-jazz i Boba Marleyja. Iako je pisala čak od sedme godine, njen debitantski singl “Leaned Out” objavljen je tek 2016. Iste godine izašao je i debitantski EP “Waeveybby, Vol. 1”, te uslijedio “Vibe, Vol. 2.”

 

 

Njezin prvi zarazni singl “Shade”, izašao je 2017. gdoine i postao je viralan u UK-u s milijunskim pregledima na online platformama. Mixtapeovi “Hoodrich, Vol. 3”, “Flightmode, Vol. 4” i “Swervvvvv.5” su kroz sljedeće dvije godine nastavili graditi hype oko IAMDDB. Sve je kulminiralo uvrštavanjem uBBC nagrade za najbolji zvuk 2018. kada je proglašena jednom od mladih nada glazbene scene, a sljedeće godine se našla i na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

O njenom moćnim nastupu na glavnoj pozornici Sea Star Festivala u Umagu i dalje se priča, a pratio ga ogroman interes iz regije i zemlje. Velika europska turneja ovoga puta vodi IAMDDB po cijelom kontinentu, a na popisu su Irska, UK, Španjolska, Danska, Nizozemska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Poljska, Mađarska, Švicarska, Izrael, Rumunjska. U Hrvatsku će stati 13. prosinca kada je zakazan zagrebački nastup u Tvornici kulture.

Prodaja ulaznica kreće u ponedjeljak 8. ožujka. Cijena će iznositi 100 kn sve do 30. travnja, nakon čega se penje na 120 kn i vrijedit će do 31. listopada. Od 1. studenog za ulaznicu će trebati izdvojiti 140 kn, dok će na dan koncerta koštati 160 kn. Ulaznice se mogu kupiti online na www.entrio.hr  i www.eventim.hr, kao i na svim službenim prodajnim mjestima.

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top