Connect with us

POP!MIX

Blues za kraj 3. Backstage Live Pula festivala!

pop!mix/news

Blues za kraj 3. Backstage Live Pula festivala!

Blues za kraj 3. Backstage Live Pula festivala!

Adam Nussbaum´s  Leadbelly Project 29. 9. u INK Pula!

Na završnicu još jednog, trećeg po redu, uspješnog Backstage Live Pula festivala, dolazi inozemni virtuoz – jedan od najboljih bubnjara, Adam Nussbaum. 29. 9. u 20 sati će u INK Pula, zajedno sa saksofonistom Ohadom Talmorom, gitaristima Steveom Cardenasom i Nateom Radleyjem predstaviti Adam Nussbaum`s  Leadbelly Project!

Nakon što je sviranjem pomagao drugim glazbenicima da do maksimuma razviju svoj potencijal, Adam Nussbaum je nedavno pokrenuo Lead Belly projekt kojim odaje počast bluesu i legendarnom blues glazbeniku Leadu Bellyju, rođenom 1880-ih u Louisiani. Obožava ga od najranije dobi, a projekt donosi suvremno viđenje bluesa, primjereno današnjem dobu.

Adam Nussbaum je traženi glazbeni pedagog koji predaje u institucijama kao što su Berklee School of Music, Državno sveučilište u New Yorku, New School i na brojnim konzervatorijima širom svijeta. Njegova vrhunska bubnjarska tehnika omogućila mu je suradnju s najboljim proizvođačima svega što je vezano uz bubnjeve.

Rođen je u New Yorku, a odrastao je u Norwalku u državi Connecticut. Bubnjeve je počeo svirati kao dvanaestogodišnjak, nakon što je pet godina učio svirati klavir. Osim toga kao tinejdžer je svirao bas i saksofon. 1975. seli u New York kako bi pohađao Davisov centar za scenske umjetnosti na City Collegeu. Na kraju se usredotočio na bubnjeve. Tijekom više od četrdeset godina karijere svirao je i snimao s vrhunskim jazzistima kao što su Paul Bley, Lee Konitz, Dave Liebman, John Abercrombie, Michael i Randy Brecker, Eliane Elias, Gil Evans, Stan Getz, James Moody, Bob Berg, John Scofield, Joe Sample, Toots Thielemans, Kenny Wheeler i Niels-Henning Ørsted Pedersen. Među brojnim suradnjama je ona sa Seamusom Blakeom, Jayjem Andersonom i Ozom Noyem član je sastava BANN, s Daveom Liebmanom i Steveom Swallowom čini trio We3, s Gwilymom Simcockom, Steveom Rodbyjem i Mikeom Walkerom svira u sastavu The Impossible Gentlemen, s Johnom Abercrombiejem, Jerryjem Bergonzijem i Garyjem Versaceom član je The Nuttree Quarteta, a s Ratkom Zjačom, Simoneom Zanchinijem i Martinom Gjakanovskim svira u ZZ Quartetu. Surađujući s proizvođačem bubnjeva Sonor, pomogao je dizajnirati liniju u seriji “HiLite”, a kao suradnik proizvođača Zildjian činela pomogao je razviti činele “Renesanse” i “Pre-age”. Također je s Hudson Musicom koproducirao sedmosatni edukativni video materijal pod nazivom “The Art of Playing Brushes”.

Za ulazak na koncert u INK nije potrebna EU digitalna COVID–19 potvrda, ali je zato u prodaji ograničen broj ulaznica!

 

More in pop!mix/news

To Top