Connect with us

POP!MIX

Big Thief – favoriti američke glazbene scene, objavili su bogato dvostruko izdanje

pop!mix/news

Big Thief – favoriti američke glazbene scene, objavili su bogato dvostruko izdanje

Foto: Promo

Big Thief – favoriti američke glazbene scene, objavili su bogato dvostruko izdanje

Njujorška indie-rock grupa Big Thief objavila je novo studijsko izdanje, dvostruki album s kolekcijom od 20 pjesama Dragon New Warm Mountain I Believe In You” (4AD). Dosad su ga predstavili singlovima ‘Simulation Swarm’‘No Reason’, ‘Spud Infinity’‘Time Escaping’, ‘Change’ i ‘Certainty’, a uz ovo bogato izdanje u nekoliko različitih formata, izašao je i prvi službeni video za pjesmu ‘Red Moon’.

O singlu ‘Simulation Swarm’ objavljenom početkom godine, kritika se trenutno pozivitno raspisala, a trend pratio je i objavu novog dvostrukog albuma Big Thiefa koje je The Guardian proglasio jednim od najboljih američkih bendova. Kritičar Pitchforka album je opisao kao: “Ep od 20 pjesama kaleidoskopskog pronalaska, zapanjujuće ljepote i otkačenog humora, koji se širi daleko izvan granica njihovog prethodnog rada.”, ocijenio ga visokom ocjenom 9 i etiketirao kao najbolju novu glazbu.

Foto | Alexa Viscius

Big Thief su oformljeni 2015., a debitanstki album skromna naslova “Masterpiece” objavili su već iduće godine i osvojili vrlo dobre i poticajne kritike. 2017. predstavljaju drugi studijski album “Capacity”, a 2019. potpisuju za izdavačku kuću 4AD i u razmaku od nekoliko mjeseci objavljuju dva albuma “U.F.O.F.” i “Two Hands”.

Novo izdanje “Dragon New Warm Mountain I Believe in You” veliki je dvostruki LP Big Thiefa koji istražuje njihove najdublje elemente i sposobnosti. Tako su Adrianne LenkerMax OleartchikBuck Meek i James Krivchenia odlučili napisati i snimiti prikaz rasta njih kao pojedinaca, glazbenika i izabrane obitelji, kroz četiri različita sessiona koje su snimali u centru New Yorka, Topanga Canyonu, The Rocky Mountains i Tucsonu (Arizona). Tijekom petomjesečnog stvaralačkog perioda Big Thief su završili 45 pjesama, a najzvučniji od tog materijala odabran je za 20 pjesama koje tvore album “DNWMIBIY”, fluidno i avanturističko audio štivo.

Foto | Alexa Viscius

Glavna vokalistica grupe Adrianne Lenker o njihovom novom izdanju kaže: “Jedna od stvari koja nas povezuje kao bend je čista magija. Mislim da nas sve povezuje isti vodič, ali nikada nitko nije rekao o čemu se točno radi jer ga nismo mogli imenovati. Ali nekako, svi idemo na istu stvar, I kad ju pogodimo.. svi znamo da je to to, ali nitko do danas nije artikulirao što “to” jest. Možda nitko nikada ni ne uspije. Nešto u tome za mene je magija.”

Album je producirao James Krivchenia koji je koncept albuma predstavio još 2019., s ciljem objedinjavanja mnogih različitih aspekata Adrianneinog pisanja pjesama i samog benda. Pokušaj da se uhvati nešto dublje, šire i puno misterija, ukazuje na inherentni duh Big Thiefa. Tragovi ove otvorene, nedogmatične vjere mogu se osjetiti na prethodnim albumima, ali na “Dragon New Warm Mountain I Believe In You” živi najjači dokaz njegovog postojanja.

 

Continue Reading

More in pop!mix/news

To Top