Connect with us

POP!MIX

Ansambl LADO održao prvi koncert Uskrsnog programa

pop!mix/news

Ansambl LADO održao prvi koncert Uskrsnog programa

Foto: Petra Slobodnjak

Ansambl LADO održao prvi koncert Uskrsnog programa

Ansambl LADO održao je prvi koncert iz Uskrsnog programa na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja 2022. u 20 sati. Koncert je održan u prepunoj Crkvi svetog Blaža u Zagrebu te je u sklopu koncerta pred publikom premijerno izvedeno 14 vokalno-instrumentalnih točaka. Publika je oduševljeno reagirala na pjesme te je Ansambl nagradila velikim pljeskom.

 

LADO je tako započeo sa svojim Uskrsnim programom, u sklopu kojeg promovira svoj prvi album uskrsne tematike „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“. Posebnost ovog albuma je u tome što je nastao u složenim pandemijskim vremenima, a njegova kvaliteta prepoznata je kod publike, jednako kao i kod struke, koja ga je na 29. dodjeli nagrade Porin proglasila najboljim albumom folklorne glazbe.

Uspjeh i posebna emocija prvog koncerta motivacija su za daljnje izvedbe Ansambla, koji 22. i 23. travnja nastupa u Rimu. Po povratku u Zagreb, LADO će nastupiti u Crkvi svetog Antuna Padovanskog, 27. travnja, a slavonska turneja obuhvaća koncerte u Novskoj, 28. travnja te u Slavonskom Brodu, 29. travnja.

LADO ovim programom nastavlja ispunjavati svoju zadaću prikupljanja, obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera hrvatske glazbene baštine.

 

More in pop!mix/news

To Top