Connect with us

POP!MIX

Alejuandra Buendia još jednom briljira s novim singlom Dijagnoza!

pop!mix/news

Alejuandra Buendia još jednom briljira s novim singlom Dijagnoza!

foto | Dijagnoza

Alejuandra Buendia još jednom briljira s novim singlom Dijagnoza!

Iako je objavljena tijekom još prve pandemijske godine na nagrađivanom i hvaljenom albumu “Škrinja”‘Dijagnoza’, novi singl i video spot Alejuandra Buendije, dvije godine kasnije ne može biti aktualniji, a kako stvari stoje na ovim prostorima, čini se da je ova dijagnoza, odnosno stanje bolesti koje opisuje – akutna i bojimo se reći na glas – neizlječiva.

Već priznat i poznat kao britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić i u ‘Dijagnozi’ briljira, kirurškom preciznošću detektirajući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo.

‘Igra čaršija, vesela bratija

Partija, kadija, mantija

Uz njih bankar i mafija

I glavni urednik dnevnog glasila

Složno grade barijere

Oko svoje interesne sfere…’

Već od ovih uvodnih rima, sve je perfektno jasno – dijagnoza nam je grozna, ali kao što znamo uvijek može biti i gore. Jer eto, kojeg li iznenađenja, Buendija kao da je u vrijeme korone gledao u kristalnu kuglu i predosjetio da nas iza ugla pandemije čeka još jedan jahač apokalipse – rat, pa kaže: ‘Čekaj svoj rat i sretno / Ako preživiš bit ćeš netko i nešto’.

“Ovo je jedna od pjesama kojima je suvišan dodatni komentar, nastajala je dugo i potrudio sam se u nju stavit manje više sve što mislim o stanju društva i čovjeka danas, ne samo kod nas već i u svijetu. Jedini komentar bi se nastavio na glazbeni ugođaj u koji pjesma na kraju vodi i tu bi citirao Đorđa Balaševića: ‘Spas mi donose Cigani, oni imaju srce, za svakog od nas briga njih.’ “ – dodaje Antić.

foto | Dijagnoza

Kao i prethodni video za ‘Dešperado’, vizualni identitet ‘Dijagnozi’ dao je Dragan Đokić Đole. Režija, montaža i post produkcija imaju njegov potpis, a kamerom je i ovaj put upravljao Milan Latković. Ekipa stalnih i dugogodišnjih suradnika koji Antićeve pjesme transformira u originalne video priče.

Buendija i Sinovi već neko vrijeme “Škrinju” promoviraju i uživu, nastupivši tako i na nedavno održanom AntiValentinovu #7 u Zagrebu, nova prilika da ih vidite u akciji već je ove subote (19.3.) u riječkom Exportdrvu, na prvom izdanju AntiValentinovo #RIJEKA festivala. Let 3, domaćin koncerta  u matičnom im gradu, svojoj publici priprema pravi spektakl, kojem će svojim nastupima pridonijeti i Siniša Vuco sa Živim blatom te riječki electro-duo The Siiids.

 

DIJAGNOZA, GROZNA

 


 

režija, montaža, post | Dragan Đokić

kamera | Milan Latković

asistent kamere | Ratko Ilijić

produkcija | Studio Baranda

rekviziti | Luka Krstulović i Marija Đokić

 

 

 

Fotografije možete preuzeti OVDJE.


 

⬇ STREAM 

“Škrinja”

More in pop!mix/news

To Top