Connect with us

POP!MIX

Albina iznenadila premijernom izvedbom najnovijeg singla „Noću“!

pop!mix/news

Albina iznenadila premijernom izvedbom najnovijeg singla „Noću“!

fotografija: Ante Odak

Albina iznenadila premijernom izvedbom najnovijeg singla „Noću“!

Kao posebna gošća ovogodišnje Dore, Albina je pojavivši se na pozornici plijenila pažnju impresivnom nastupom i glamuroznom odjevnom kombinacijom, no kao najveće iznenađenje uslijedila je premijerna izvedba najnovijeg singla „Noću”! Iz Opatije „Noću” isplovljava u radijski eter, a singl je od sada dostupan i na svim glazbenim platformama.

„Pjesma je atmosferična i ritmična. Kad ju pjevam osjećam se kao da sam potpuno u svom filmu – kao da sam u klubu u kojemu su sva svijetla na meni i plešem sama sa sobom u tom svom nekom svijetu”, s osmjehom opisuje Albina osjećaje koje veže uz svoj najnoviji, osobno joj jako drag singl te otkriva kako su je slični dojmovi ispunili i na ovogodišnjoj Dori kada ju je po prvi puta izvodila.

Najnoviju pjesmu, još jednu s autorskim potpisom, Albina je premijerno uživo predstavila 19. veljače u opatijskoj dvorani Marino Cvetković tijekom zabavnog dijela showa izravnog prijenosa Izbora za hrvatsku pjesmu Eurovizije u sklopu kojeg je izvela i prošlogodišnju pobjedničku pjesmu „Tick-Tock” te, u duetu s kolegicom Frankom, i glazbeni sažetak nekoliko najuspješnijih pjesama iz povijesti Dore.

Tekst za najnoviji singl „Noću” i ovoga puta potpisuje Albina, koja je s Branimirom Mihaljevićem, autorom glazbe, sudjelovala i u procesu traženja idealnih idejnih rješenja, a s nekoliko ideja za melodijska rješenja ovom prilikom im se pridružila i Albinina prijateljica i glazbena kolegica Ananda Đuranović.

Za proces nastanka pjesme popularna glazbenica kaže kako je bio prilično drukčiji od dosadašnjeg pristupa radu u čemu je bitnu ulogu imao i poziv da nastupi u sklopu posebnog nenatjecateljskog djela ovog velikog glazbenog-scenskog spektakla: „Budući da smo ionako već bili u fazi da želimo raditi na novim materijalima, a bližila se i Dora, to nam se učinilo kao idealna prigoda za zahvaliti se novom pjesmom, ali i predstaviti svoj autorski rad i nove glazbene kreacije svima okupljenima ispred TV ekrana” opisala je Albina dodavši kako bi pjesma uskoro mogla dobiti i prateći video spot. 

Na krilima dosadašnjih uspješnih suradnji i ovog se puta Albini u kreiranju vizualnog identiteta pjesme pridružio već dobro znani tim profesionalaca među kojima su Helena Janjušević i Virna Hošnjak (koreografija za nastup), Stefan Orlić (styling), Salon Franić (frizura) i RUKA Beauty (šminka).

**

Prošlogodišnja pobjednička pjesma s Dore, Albinin „Tick-Tock,” u međuvremenu je nanizala razne pohvale i nominacije, među kojima izdvajamo nedavno priznanje za Internet hit godine, koje je Albini (uz nagradu za hit veljače 2021.) uručeno od strane nagrade Cesarica.

Uz zaokruživanje prošlogodišnje iznimno aktivne i uspješne godine, Albina se s pjesmom „Noću” okreće novom glazbenom poglavlju te izazovima i uspjesima koje nosi 2022.!

More in pop!mix/news

To Top