Connect with us

POP!MIX

Aklea Neon & Sound Doulas u Močvari – promocija albuma “Dođi na joji!

pop!mix/news

Aklea Neon & Sound Doulas u Močvari – promocija albuma “Dođi na joji!

foto: PR

Aklea Neon & Sound Doulas u Močvari – promocija albuma “Dođi na joji!

Aklea Neon & Sound Doulas u Začaranoj Močvari – promocija albuma “Dođi na joji!

Aklea Neon & Sound Doulas dolaze u Močvaru promovirati svoj prvi album “Dođi na joji” objavljen u veljači ove godine. Očekuje vas sjajna, rasplesana zabava u, kako kažu same djevojke, elektro afro-soul điru.

Aklea Neon pjevanjem se počela baviti kao članica osječke vokalne skupine Brevis, a šira javnost ju je upoznala na Dori 2020. kada je sa svojom pjesmom “Zovi ju mama” skrenula pažnju na sebe. Ta je pjesma svojim urbanim, modernim plesnim ritmom, ali i angažiranim eko stihovima odskakala od ostatka konkurencije na Dori. Nakon te pjesme uslijedilo je još nekoliko spotova i singlova, a sve je kulminiralo objavljivanjem albuma “Dođi na joji”.

Dosta dugo je Aklea Neon nastupala sama, uz pomoć loopera, ali od ove godine je okupila all-female grupu Sound Doulas koju čine Ivna Ji (sampleri, ritam mašina), Helena “Hena” Ernoić (bas) i Ana Kelemen (bubnjevi).
Osječka vila rime i beata, kako su nazvali Akleu Neon, za svoj prvi album kaže kako je to njen ‘XL sonični hug’, a sada ćemo ga imati priliku slušati i na pozornici Močvare. “Jedini cilj koji imam je biti radikalno autentična”, rekla je u jednom intervjuu, a u tome svakako uspijeva.

“Odlično produciran i pametno konceptualno osmišljen, album predstavlja Akleu Neon kao glazbenicu koja ne da prati globalne glazbene trendove, već korača ispred njih. Fenomenalno spaja klasične pop pjesme s potpuno novim poetskim izrazom u kojem je svaki stih odmjeren, a svaka rima pomno razrađena. Glazbeno je miljama daleko od prosječne hrvatske pop scene i koristi elemente suvremenog klupskog plemenskog plesa u kombinaciji s pažljivo odabranim beatovima i melodijama koji se izdvajaju svojim originalnim pristupom te ulaze čak na polje hip hopa i trapa, ali i world musica i plesne glazbe. Hrvatskim jezikom služi se kao instrumentom, naglašavajući ritmiku i melodioznost pojedinih stihova i riječi.” Dubravko Jagatić, Nacional.

More in pop!mix/news

To Top