Connect with us

POP!MIX

U POgond kulture stižu The Strange!

pop!mix/news

U POgond kulture stižu The Strange!

Foto: PR

U POgond kulture stižu The Strange!

Približava nam se još jedna subotnja glazbena ekskluzivna večer koja ovoga puta spaja americanu i folk rock. Naime, u Pogon kulture, u subotu, 2.4. stiže hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange. Ovoga puta The Strange predstavljaju svoj posljednji EP “Not Now Not Ever” u kombinaciji s zadnjim međunarodno etabliranim albumom “Echo Chamber”.

Koncert otvara domaća autobiografska priča koju potpisuje Marko Rogić aka White on White. Sjajan album prvijenac “Out of Nowhere” napokon dobiva priliku za klupskim predstavljanjem u cijelosti i to u formi benda. Oba bend željna svirke, s vrhunskim članovima spremaju energičan live set na koji će nam otkriti neke potpuno nove pjesme. Ealry bird ulaznice po cijeni od samo 60,00 kn su u prodaji do 27.3., a od 28.3. cijena im se penje na 80,00 kn dok će na ulazu biti potrebno izdvojiti 100,00 kn.

 

The Strange

The Strange, miljenici domaće i strane kritike, tri godine nakon međunarodno etabliranog albuma “Echo Chamber”, predstavljaju novi singl EP “Not Now Not Ever”. Jedno je savršeno jasno – hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange ne gubi elan, a svoju konzistentnu kvalitetu i vrhunsku svirku u ovim nemilim vremenima pretočili su u izvrstan EP kojim nas ne samo bacaju u trans svojom zaraznom energijom već i pojačavaju našu želju da ih se što prije ponovno čuje i u live varijanti.

Postavu grupe The Strange čine vrsni i vanserijski glazbenici iz bendova kao što su The Walkabouts, Bambi Molesters, My Buddy Moose i drugi. U bendu su Chris Eckman, Dalibor Pavičić, Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola, Jasmin Đečević, Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić, a novi materijali snimljeni su u studiju G.I.S. Mateja Zeca gdje su se osjećali najležernije. Iza aranžmana pjesama stoji cijeli bend dok je za mastering zaslužan Denis Blackham, Skye Mastering (Škotska).

 

 

White on White

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića, zaokružen u cjelinu albuma prvijenca ‘Out of Nowhere”. Riječ je prvenstveno o glazbi prožetoj autobiografskim motivima i lirikom sredovječnog života, koju je u maniri suvremene americane aranžmanski uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids).

Nastupi uživo pojačani su bendovskim momentom pa se autorskom dvojcu u svirci pridružuju Radoslav Tičić Paf na bas gitari, Edin Botić na bubnju te Antonija Braut kao prateći vokal, s time da je druženje na pozornici nužno dovelo do uključivanja ostatka benda u studijski rad na novim pjesmama.

Trenutno je bend u fazi intenzivnog rada na drugom albumu.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

11. sezonu koncertnog programa Distune vam predstavlja sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Zaklada Kultura nova.

 

More in pop!mix/news

To Top