Connect with us

POP!MIX

The Frajle na DunavArt Festivalu u Iloku

pop!mix/najave

The Frajle na DunavArt Festivalu u Iloku

The Frajle na DunavArt Festivalu u Iloku

Grad Ilok po prvi puta je domaćin DunavArt Festivala koji će 29. lipnja otvoriti svoja vrata uz besplatni koncert benda The Frajle! Koncert će se održati neposredno nakon svečanog otvorenja DunavArt Festivala u atriju dvorca Odescalchi, u srednjovjekovnoj jezgri Iloka, s početkom u 21 sat, a koncert je besplatan za sve posjetitelje! 

Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena Buča i Nevena Buča čine popularni novosadski ženski  bend The Frajle koje su tijekom posljednjih godina vrlo suvereno osvojile najrazličitije generacije publike širom naše regije. Činjenično stanje po kojemu su one u stvari četiri vokala i dvije akustične gitare ne može nikako dočarati glazbeni izričaj benda The Frajle. Obrade kojima su prvo osvojile publiku u 2009. godini, na live nastupima upotpunjuju i autorskim pjesmama kojima su u međuvremenu dodatno, poput magneta, privukle pristalice vrlo različitih glazbenih usmjerenja. Njihov četvrti album nosi naziv „Ljubav na dar“ , a posljednji singl i spot s aktualnog albuma nosi naziv „Nije ovo tuga”.

Na koncertu se očekuju brojni fanovi karizmatičnih The Frajli iz Slavonije i iz Vojvodine, a s obzirom na poseban ambijent grada Iloka, uz poruku DunavArt Festivala – DunavArt – teče i spaja, ovaj bi koncert mogao biti jedno od najzanimljivijih ovogodišnjih glazbenih putovanja sjajnih Novosađanki.

DunavArt Festival promiče vrijednosti kulturne baštine, glazbenog stvaralaštva, vinskog i gourmet bogatstva Hrvatskog Podunavlja i  jedinstven je festival glazbe, enologije i gastronomije, te približava podunavske zemlje Hrvatskoj. Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županije partneri su s hrvatske strane. DunavArt Festival pokrenuli su prošle godine Miran Hadži – Veljković i Zlatko Petrović – Pajo, poznati kao Kraljevi ulice, a koji su već dobro poznati po organizaciji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Best.

U realizaciji ovogodišnjeg DunavArt Festivala Ilok sudjeluje Grad Ilok, Turistička zajednica grada Iloka i Muzej grada Iloka, uz sponzore: Iločki Podrumi, Hotel Dunav-Ilok, Villa Iva-Ilok, Hrvatske vode i Vinski klaster Srijem.

Više o bendu The Frajle i DunavArt festivalu potražite na službenim fb stranicama:

https://hr-hr.facebook.com/Frajle/ 
https://hr-hr.facebook.com/DunavArtFestival/

More in pop!mix/najave

To Top