Connect with us

POP!MIX

Američka trubačka zvijezda, Allen Vizzutti vraća se u Hrvatsku

pop!mix/najave

Američka trubačka zvijezda, Allen Vizzutti vraća se u Hrvatsku

Nakon sedam godina, jedan od najboljih jazz glazbenika današnjice i američka trubačka zvijezda, Allen Vizzutti, poznatiji među kolegama kao Michael Jordan puhačke glazbe, vraća se u Veliku Goricu u sklopu svoje europske turneje kojom će posjetiti i susjedne države, Italiju, Sloveniju i Austriju.

Uzvišen zvuk trube Allena Vizzutija imali smo priliku čuti u više od stotinu filmskih ostvarenja, uključujući glazbu za serije i filmove poput Zvjezdanih staza i Povratka u budućnost, pa čak i video igricama Halo i Medal of HonorPriliku i čast da ga još jednom vidimo i njegovu virtuoznost doživimo uživo priuštit će nam Velikogorički Brass Festival ususret svom novom, 13. izdanju. Ovaj festival je u svojih dvanaest godina rada postao značajno mjesto susreta slušatelja, skladatelja i izvođača na glazbenoj karti Europe, a sve više postaje i svjetska glazbena destinacija.

Koncert Allena Vizzuttija najavljen je za 10. studenog 2018. u Dvorani Galženica u 19:30 sati, gdje će mu se na klaviru pridružiti naša maestralna pijanistica Kristina Bjelopavlović – Cesar. Isti dan u prijepodnevnim satima, cijenjeni glazbenik svoje će znanje nesebično dijeliti na radionici koja će se održati od 09-13 sati također u Dvorani Galženica. Ovom prigodom slavni trubač predstavit će se djelima baroka i komercijalne glazbe.

Vizzutti instrumentom vlada nevjerojatnom lakoćom, uvijek sa snažnim osjećajem za ritam i liriku. Budući da se s lakoćom snalazi u brojnim glazbenim formama, Allen Vizzutti je nebrojenim turnejama posjetio 60 zemalja svijeta i svirao s brojnim orkestrima, glazbenim ansamblima i poznatim umjetnicima kao što su Frank Sinatra, Barbara Streisand, Neil Diamond, The Commodores i Prince, a slavni Chick Corea, izjavio je jednom prilikom da rijetko koji glazbenik posjeduje tako iznimne kvalitete kao Allen Vizzutti.

Put prema uspjehu Allena Vizzutija djeluje gotovo nestvarno. Kao samouki glazbenik dobio je punu stipendiju za Eastman glazbenu školu gdje je završio magisterij, dobio je Certifikt za svirača, stalno mjesto u Brass ansamblu Eastman fakulteta, te je postao jedini glazbenik puhač kojem je dodijeljena Umjetnička diploma istog fakulteta, koji postoji već više od 85 godina. Gostujući je predavač na brojnim fakultetima u Sjevernoj Americi, Europi, Japanu i Australiji. Kao redoviti predavač Allen je predavao na Eastman glazbenoj školi, Banff glazbenom centru, Kansas State Sveučilištu, Ohio State Sveučilištu, West Texas State Sveučilištu, Skidmore Jazz Institutu, i na Trompeten Akademie of Bremen. Trenutno je redoviti predavač na Sveučilištu South Carolina. Njegove knjige “The Allen Vizzutti Trumpet Method“ i “New Concepts for Trumpet” (Alfred Music Publishing) predstavljaju standard u učenju i podučavanju sviranja trube, a primjenjuju se po cijelome svijetu.

Dodatne informacije o slavnom glazbeniku možete pronaći na www.vizzutti.com

Ulaznice za koncert Allena Vizzutija u Dvorani Galženica 10. studenog 2018. u pretprodaji će se naći 27. listopada po cijeni od 50 kuna. Za polaznike osnovne glazbene škole cijena ulaznice iznosi 30 kuna, dok je za djecu u pratnji roditelja ulaz na koncert besplatan. Kotizacija za prisustvovanje radionici Allena Vizzutija iznosi 100 kuna.

Program koncerta:

Koncert u D-duru – Tomaso Albinoni (1671. – 1751.)
a) Grave
b) Allegro
c) Andante
d) Allegro
Luciernaga – Allen Vizzutti
Tema iz Concierto de Aranjuez – Joaquín Rodrigo (1901. – 1999.)
My Italian Heart – Allen Vizzutti
Somewhere Over the Rainbow – Harold Arlen (1905. – 1986.)
Carnival of Venice – Delaware Staigers (1899. – 1950.)

More in pop!mix/najave

To Top