Connect with us

POP!MIX

River Jazz Festival – spoj glazbe, tradicije i kulturne baštine života na rijekama

pop!mix/festival

River Jazz Festival – spoj glazbe, tradicije i kulturne baštine života na rijekama

River Jazz Festival – spoj glazbe, tradicije i kulturne baštine života na rijekama

Ovogodišnje, peto izdanje River Jazz Festivala održat će se za desetak dana u srcu Slavonije i ove godine sjajnim programom spojiti obale tri rijeke, a svaka od njih predstavit će svoje posebnosti života na rijekama.

Nakon nekoliko godina održavanja na rijeci Savi u Županji, festivalski program River Jazz Festivala održava se ovo ljeto tijekom 9 dana na 4 lokacije uz naše 3 divne rijeke Dravu, Savu i Dunav u periodu od 24.08.2018. do 01.09.2018. 

Prilikom održavanja festivala, Županja, Vukovar, Osijek i Vučedol oživjet će u šarolikom festivalskom duhu uz još atraktivniji ovogodišnji glazbeni program u kojem će nastupiti kultna požeška glazbena atrakcija Big Band Požega, glazbeni sastav ZZ Quartet predvođen Simoneom Zanchinijem, jednim od najvećih i najinovativnijih svjetskih virtuoza harmonike, te Ratkom Zjačom, najfascinantnijim hrvatskim gitaristom i skladateljem čija karijera nosi sa sobom značajnu internacionalnu diskografiju. Uz njih će nastupiti i jedan od najboljih europskih vibrafonista mlađe generacije, španjolac Ton Risco i njegov Trio, istarska vila Elis Lovrić u pratnji Stjepana “Štefa” Večkovića, te Jazziana Croatica, ansambl svestranog udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara.

Da publika ostane zavedena ovogodišnjim River Jazz Festivalom i između glazbenog programa, u razdoblju od 27. do 30. kolovoza, tijekom četiri dana, u Gradskoj knjižnici Županja, OGI-OS Osijek, Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju Vučedolske kulture održavat će se program kreativnih radionica tradicijskih instrumenata, izložbi, prezentacija i tribina.

Uz radionice za djecu “Ritam U Nama – RUN”, kojom će najmađi imati priliku otkriti ritam i ritmiku, te “Eko glazbala”, na kojoj će se reciklirati i izrađivati glazbala od otpada, naš svjetski poznati svirač i graditelj tradicijskih instrumenata, Štef Večković, tijekom dva dana, u Osijeku i Vučedolu, održat će “Radionicu tradicijskih instrumenata” na kojoj će se svi imati priliku upoznati s fascinantnim glazbalima – gajdama, diplicama i dvojnicama.

Uz glazbeni program i glazbene radionice za najmlađe, kako bi iskustvo River Jazz Festivala bilo nezaobilazno protkano kulturnom baštinom, tradicijom življenja i kulturom plovidbe na naše tri opjevane rijeke – Dravi, Savi i Dunavu, u Županji, Osijeku, Vukovaru i Vučedolu očekuju nas i izložbe “Tradicija života uz rijeku” te zanimljive eko tribine i tematske projekcije.

Zaplovite u novu River Jazz avanturu i pridružite se jubilarnom, petom izdanju festivala od 24.08.2018. do 01.09.2018. u Županji, Vukovaru, Osijeku i Vučedolu!

Program:

24.08.2018. – 1. Dan – Županja, Gradski park (Sava)
BIG BAND POŽEGA, (after – DJ UMBO)

25.08.2018. – 2. Dan – Županja, Gradski park (Sava)
ZZ QUARTET

26.08.2018. – 3. Dan – Vukovar, Perivoj dvorca Eltz – Gradski muzej Vukovar (Dunav)
ZZ QUARTET

27. – 30.08. – 4 dana kreativnih radionica tradicijskih instrumenata, izložbi, prezentacija i tribina

31.08.2018. – 8. Dan – Osijek, Vodena vrata (Drava)
TON RISCO TRIO, (after – DJ UMBO)

01.09.2018. – 9. Dan – Vučedol, Muzej Vučedolske kulture (Dunav)
ELIS LOVRIĆ & ŠTEF VEČKOVIĆ, BORNA ŠERCAR`S JAZZIANA CROATICA, (after – DJ UMBO)

More in pop!mix/festival

To Top