Connect with us

POP!MIX

Bunari na krilima nominacije za Porin objavili spot “Omiški”

pop!mix/news

Bunari na krilima nominacije za Porin objavili spot “Omiški”

Novi spot klape Bunari ‘Omiški’ mix je tri pjesme s njihovog istoimenog albuma objavljenog krajem 2017. godine, a na kojem se nalazi 13 napjeva i skladanih klapskih pjesama koje je klapa izvodila na Festivalima dalmatinskih klapa u Omišu.

Uz mnogobrojne nagrade koje su Bunari osvojili upravo na tom klapskom Olimpu, vodička klapa može se pohvaliti još jednim priznanjem – nominacijom za Porin u kategoriji Najboljeg albuma klapske glazbe za 2018. godinu!

Dio spota za pjesmu ‘Sve su koke poludile’ sniman je u polju i kokošinjcu prvog tenora Ante, a ‘Mare moja, moj uzorje’ na autentičnoj lokaciji s početaka klape Bunari (stari dio Vodica kod Čorićevog turnja) gdje je klapa često znala zapivati ispod prozora lipim vodiškim divojkama. Jedna od tih divojaka je i sadašnja supruga basa Marka Tea, koja se uz još dvije supruge članova klape Sanju i Jelenu, te mamu Editu i barba Guštu pojavljuju u spotu. ‘Sagradi’ ću kuću’ odvodi nas u Šepurine na otoku Prviću gdje se Bunari susreću sa svojim prijateljima iz klape ‘Štumci’ od kojih su prvi put čuli ovu pjesmu po kojoj su postali prepoznatljivi.

Redatelj spota je Tomislav Dugandžić čime se nastavila uspješna suradnja klape i mladog redatelja ostvarena u prijašnjim spotovima ‘Fališ’, ‘Potraži me u sjećanju’ i ‘Božićna čestitka’.

More in pop!mix/news

To Top