Connect with us

POP!MIX

Zoran Predin predstavlja prvi singl s nadolazećeg albuma

pop!mix/news

Zoran Predin predstavlja prvi singl s nadolazećeg albuma

(Foto: Emanuela Tomino)

Zoran Predin predstavlja prvi singl s nadolazećeg albuma

Album je već sada pobudio veliki interes iz cijele regije, a neke od pjesma Zoran će premijerno predstaviti na gala koncertu u Lisinskom

Dan nakon iznimno uspješne promocije knjige “Glavom kroz zid”, u izdanju Frakture, održane u ZKM-u, Zoran Predin predstavlja pjesmu “Kuća pored mora”, ujedno i najavni singl nadolazećeg studijskog izdanja “Zoran pjeva Arsena”.

Kao i sve pjesme s albuma koji je već sad pobudio veliki interes diljem regije, “Kuća pored mora” nastala je u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i njegovim pratećim bendom Django Group. Kako zvuči kada se spoji rad dvije glazbene legende tj. kako je to “Zoran pjeva Arsena” uz nove aranžerske vizije, publika će imati priliku otkriti u drugoj polovici veljače kada će album biti objavljen u izdanju Croatia Recordsa.

Zoran Predin, poznat po autorskoj izvrsnosti, humoru i provokativnim tekstovima, jedan je od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora. Uz brojna priznanja kojima je obasut, kao najvećim komplimentom, ovaj cijenjeni glazbenik osobno smatra to što su ga proglasili novovalnim Arsenom Dedićem. S našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom Zoran Predin dugo je prijateljevao i plodno surađivao te su se, nakon velikog uspjeha albuma “Matija svira Arsena”, rodile ideje za dodatne umjetničke varijacije okupljene na albumu također prigodnog naziva – “Zoran pjeva Arsena”.

Zoran Predin je kao Arsenov bliski prijatelj, kolega i srodna poetska duša, izabrao 12 pjesama iz Arsenovog šarolikog opusa. Uz osnovnu ideju da Arsenove pjesme snime u gypsy swing aranžmanima u izvedbi fenomenalnog Damira Kukuruzovića i njegovog banda Django Group, u izboru su se našli neki od najvećih hitova poput “Kuća pored mora”, “Moderato Cantabile” i “Pamtim samo sretne dane”, ali i neke malo manje poznate pjesme: “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Zagreb i ja se volimo tajno”. U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina pjesme dobivaju potpuno nove boje i zrače dosad skrivenu poetsku energiju, koja krasi samo stvarno vrhunske pjesme. Kao poseban gost na albumu se pridružio i naš slavni pijanist Matija Dedić, koji je svojim jedinstvenim glazbenim umijećem, pjesmama dodao majstorsku autentičnost prve kategorije.

“Zapravo smo snimili “nove originale” Arsenovih majstorija, koje će očarati Arsenovu, Damirovu i moju publiku i nedvojbeno osvojiti sve koji vole Leonarda Cohena, Vaja con Dios ili Trio Rosenberg.” – oduševljen projektom izjavio je Zoran Predin.

“Zoran pjeva Arsena” je 40. po redu Predinov album, a zanimljivost je i da će biti objavljen u godini u kojoj slavi 40 godina uspješne karijere. 

Malo je glazbenika koji se mogu pohvaliti s 40 objavljenih albuma, kao i s 40 godina karijere, a ovaj svestrani kantautor će u 2019. na tom popisu staviti obje kvačice: brzo nakon objavljivanja 40. studijskog izdanja Predin će s publikom proslaviti i četiri desetljeća svoje impresivne glazbene karijere. Slavljenički koncert Zorana Predina, šarmantno drskog naslova “Ljubavnik iz ormara”, održat će se 07. ožujka na pozornici koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog gdje će mu će pridružiti Matija Dedić, Damir Kukuruzović, vokalni trio Globoke grlice te posebna gošća – uvijek zavodljiva Anja Rupel s pjesmama legendarnog Videosexa.

Ulaznice za gala koncert “Ljubavnik iz ormara”, po cijeni od 120/150/180/210 kuna, dostupne su na blagajnama K.D. Vatroslava Lisinskog te na mrežnoj stranici www.ulaznice.hr.

More in pop!mix/news

To Top