Connect with us

POP!MIX

“Walk The Path” – Album kojeg trebate, a da to ni ne znate

pop!mix/bizz

“Walk The Path” – Album kojeg trebate, a da to ni ne znate

Naslovna fotografija: Promo

“Walk The Path” – Album kojeg trebate, a da to ni ne znate

Hopefully
We walk
Into caverns
With our flashlights
And our hearts
On our sleeves
Till we find
What we seek

…uvodni je tekst albuma Walk the Path glazbenika Martina Reljanovića, umjetničkog imena Bunú. Kroz hip-hop, afrobeat i world melodije ovaj alternativni indie album dašak je svježine i dobrih vibracija u ovim ne tako jednostavnim vremenima.
Ubrzo nakon albuma, premijeru je danas doživio i spot za pjesmu Life Chant, koji je režirao Petar Varat. Video prati tematiku albuma istražujući um, duh i odnos čovjeka prema samom sebi, te prema prirodi. Na pitanje kako bi opisao svoju glazbu Martin odgovara: „Walk The Path” je univerzalna priča o osobnom putovanju, prepoznavanju i upoznavanju samog sebe. O vjeri u moć uzdizanja iznad svojih okolnosti i problema te o strahu i sumnjama kao
ultimativnim životnim iluzijama.“

Foto: Petar Santini

Glazba koja pokreće duh
Ovaj alternativni indie vješto koketira s hip-hopom, afrobeat i world melodijama. Cijeli album je nastao na iPadu, te su samo vokali, te poneki dodatni live instrumenti snimljeni u Red Records studiju. iPad muzička produkcija zainteresirala je Martina prije pet godina upravo zbog direktnosti i brzine izrade soničnih ideja, a u isto vrijeme je pod mentorstvom Andreja Lončarića završio muzičku produkciju na MPA akademiji.

Tako se uz pomoć virtualnih instrumenata na albumu mogu čuti orkestralni dijelovi, razni gudački instrumenti i trube koje je odsvirao Martin, ali i žive bas i električne gitare, te klavijature i bubnjevi. Uz Martina, na albumu možemo čuti dionice basa, gitare i klavijatura koje je odsvirao Đuro Ravenšćak, te live bubanj na pjesmama Inside Us i Soul Fire koji je odsvirao Vedran Šarić. Teško mu je odgovoriti na pitanje koliko je dugo nastajao album, šest mjeseci (od ulaska u studio) ili desetak godina (koliko se bavi produkcijom glazbe), ali s lakoćom ga opisuje: ”Svatko u ovom životu ima jedinstveni put, a da bi ga otkrili moramo pozorno slušati. Muzika je integralni dio svemira u kojem živimo, a misija ovog djela je da inspirira, uzdigne i potakne sve ljude na tom putu do sebe samih.”

Foto: Petar Santini

Vizualni identitet albuma nastao je u suradnji s ilustratoricom Orla Bird. Naslovnica albuma proizašla je iz imena “Walk The Path”, a predstavlja autora koji drži put u svojim rukama. Pritom ga prati duga kao simbol kretanja u pravom smjeru i mjesečevih mijena koje sugeriraju život u skladu s prirodnim ciklusima.

Album „Walk The Path“ dostupan je na https://bunu.hearnow.com/ i https://bunumusic.bandcamp.com/releases te na društvenim mrežama.

More in pop!mix/bizz

To Top