Connect with us

POP!MIX

Vojko V objavio solo prvijenac “Vojko”

pop!mix/news

Vojko V objavio solo prvijenac “Vojko”

Vojko V objavio solo prvijenac “Vojko”

Vojko V, splitski reper i producent poznat po svom radu u hip-hop grupama Dječaci i Kiša Metaka, objavio je solo prvijenac “Vojko” u izdanju Croatia Recordsa. Na albumu “Vojko” nalazi se 13 pjesama u kojima Vojko V eksperimentira sa širkom spektrom ritmova i tema poprilično netipičnih za regionalni hip-hop i to je prvi dio trilogije koju će još činiti albumi “Dvojko” i “Trojko”.

Tri dosad objavljena singla – “Zovi čovika”, “Pasta Italiana” (feat. Krešo Bengalka & Tonči Huljić) i “Ne može” dali su naslutiti kako će nam Vojko V servirati rap album godine. “Vojko poznaje scenu, odlučio što je u ovom trenutku najbolje ponuditi i dao nam ono što mnogi godinama već nestrpljivo iščekuju – u potpunosti ambiciozno djelo prožeto humorom, izvrsnim repanjem, maštovitošću u rimama, suptilnom kritikom društva te ponekad i širim fokusom na instrumentalni spektar. Vrućina je stupio na gradski asfalt”, pohvalno o albumu piše Filip Kušter za Muzika.hr

“Pasta Italiana” trenutno broji preko milijun pregleda na YouTubeu, a gostovanje Kreše Bengalke i Tončija Huljića uobličeno u sjajan spot u režiji iznimno talentiranog Rina Barbira podiglo je ljestvicu regionalne hip-hop produkcije. “Vojko je dokazao da je samouvjeren samostalan glazbenik, neiscrpan izvor ideja kako u tekstualnom, tako i u glazbenom smislu. Poseban je naglasak stavljen i na vizualni identitet albuma, kada je barokni lik Bacha (Vojka) postavljen u minimalistično i mračno okruženje, čime je djelo postalo kompletno. Na redu je dokazivanje na pozornici. Zovi čovika, zovi sve, Vojkov novi album nema konkurencije”, zaključuje Maja Trstenjak u recenziji albuma za Sound Report.

Osim spomenutih hit singlova na albumu se nalaze i pjesme “Rođendan”, “Ceca u Parizu”, “Cilit beng”, “Popaj”, “Kako to”, “Machare”, “Marjan”, “Dump around”, “Hip hop” i “Bach”. Motiv baroka upravo je bila misao vodilja za sjajno likovno oblikovanje koje potpisuje Mate Žaja. Na albumu gostuju Krešo Bengalka, Vuk Oreb, Antonio Makinja i Sky Wikluha! Mix i master albuma potpisuje sveprisutni VRH koji će Vojka pratiti i na njegovim live nastupima od kojih je prvi u sklopu Prvomajskog inkubatora na Krku 28. travnja nakon čega će uslijediti premijerni zagrebački nastup na Zagreb Beer Festu 19. svibnja i nastup na premijernom izdanju Fibra festivala u Splitu 22. lipnja.

More in pop!mix/news

To Top