Connect with us

POP!MIX

Vlado Kalember i Srebrna krila snimili novi spot s najtraženijom vrhunskom video opremom

(foto: Dancing Bear promo)

pop!mix/news

Vlado Kalember i Srebrna krila snimili novi spot s najtraženijom vrhunskom video opremom

Iskrenu emociju novog singla ”Je li ti žao zbog nas” Vlado Kalember i Srebrna krila pretočili su u videospot svevremene, minimalističke estetike.

Na veselje brojnih obožavatelja, Vlado Kalember i Srebrna krila najavili su novi studijski album u izdanju Dancing Beara. Album je najavljen još jednim svevremenim singlom iz pera cijenjenog autora i miljenika publike, pjesmom ”Je li ti žao zbog nas”, koju je Vlado Kalember javnosti prezentirao uz prokušane glazbene talente Srebrnih krila – Pištu, Žutog i Fedora.

Predstavljeni singl osvojio je slušatelje na prvu svojom iskrenom emocijom koja je u mnogima izazvala nostalgiju za trenutcima koji su ostali zamrznuti u vremenu. Tu istu, nepatvorenu emociju Vlado Kalember je pretočio u novi videospot koji je sam režirao, a minimalistička estetika posebno ju je naglasila.

Spot je sniman u studiju ”Rental film” u Zagrebu, a koliko je pažnje uloženo u njega govori činjenica da je uradak snimljen na najtraženijoj opremi u svijetu vrhunskog videa. Radi se o profesionalnoj kameri Arri Alexa namijenjenoj filmskoj produkciji, dobro znanoj hrvatskim i svjetskim snimateljima, zaslužnoj za poznati “kino izgled” filmova poput hita o tajnom agentu Jamesu Bondu, filmu Skyfall, ili Oscarom nagrađivanih filmova Povratnik, Pijev život, Zelena knjiga: Vodič za život i Blade Runner 2049, koji su prestižni kipić osvojili upravo za izvrsnost u kinematografiji. U realizaciji sjajnog videospota Vladi Kalemberu pridružili su se snimatelj Hrvoje Bazina i montažer Hrvoje Grčević.

Singl ”Je li ti žao zbog nas” snimljen je u studiju ”Trooly”. Glazbu potpisuje Vlado Kalember, tekst Nenad Ninčević, a aranžman Hrvoje Grčević koji se u suradnji s Vladom Kalemberom pobrinuo i za produkciju. Novim singlom Vlado Kalember i Srebrna Krila posljednjih tjedana suvereno vladaju Deezerovom top listom dnevno najslušanijih pjesama u Hrvatskoj te su se našli u Top 30 uz najaktualnije svjetske hitove. Na službenoj Deezer Charts top ljestvici Top Croatia, koja broji nekoliko desetaka tisuća pretplatnika, Vlado Kalember i Srebrna krila sa svojim najnovijim singlom „Je li ti žao zbog nas“ našli su se rame uz rame hitovima svjetski popularnih izvođača kao što su Ed Sheeran, Shawn Mendes i Camila Cabello, Post Malone, Billie Eilish i Sam Smith te su, pored velikog i neprežaljenog Olivera Dragojevića, u datom trenutku bili jedini hrvatski izvođač na Top Croatia listi dnevno najslušanijih pjesama u Hrvatskoj.

Vlado Kalember, svima dobro znano ime u svijetu glazbe, karijeru je započeo 1978. godine u bendu Srebrna krila, jednom od najpopularnijih bendova ne samo Hrvatske i regije, već su svoje obožavatelje pronašli u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji te širom Europe. Brojnim poklonicima manje je poznato da su u Bugarskoj čak dobili nadimak “Balkanski Bitli“. Srebrna krila su svakako jedna od naših najdugovječnijih grupa čija karijera s prekidima traje već četrdeset godina i tijekom koje su Vlado Kalember i Srebrna krila prodali milijune nosača zvuka pa se danas s punim pravom ubrajaju u naše najznačajnije pop izvođače.

More in pop!mix/news

To Top