Connect with us

POP!MIX

Uživajte u nezaboravnim hitovima Vlade Kalembera

pop!mix/news

Uživajte u nezaboravnim hitovima Vlade Kalembera

Uživajte u nezaboravnim hitovima Vlade Kalembera

Vlado Kalember vrhunski je pjevač koji je svojom prepoznatljivom bojom glasa ostavio trag kao pjevač jedne od najpopularnijih pop grupaSrebrnih krila, a uspjehe je nastavio nizati i kao solo izvođač.

Njegov glazbeni početak veže se uz 1978. godinu kada je osnovao grupu Srebrna krila koju su još činili Duško MandićAdi Karaselimović i Dado Jelavić. Pjesma Ana autora  Đorđa Novkovića za njih je označila životnu prekretnicu, a sve ono o čemu su maštali postalo je stvarnost – ogromna popularnost, rasprodani koncertialbumi dijamantnih naklada.


Usprkos nevjerojatnom uspjehu grupe sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, Vlado Kalember okrenuo se svojoj solo karijeri. Njegov prvi album Vino na usnama objavljen je 1987. godine, a upravo ovaj veliki hit započinje  niz sjajnih pjesama na kompilaciji The Best of Collection koju od danas možete slušati na digitalnim platformama.

Na kompilaciji se nalazi ukupno dvadeset velikih hitova među kojima su Evo noći, evo ludilaČija si u dušiDobro došla ljubaviSedam ruža i drugi s Kalemberovih deset objavljenih solo albuma. Novije među njima su pjesme Ljubio bih nemam koga koju je Vlado otpjevao s Anom Rucner i u suradnji s grupom Razbijači čaša te Opušteno sa Srebrnim krilima.

Kompilacija The Best of Collection Vlade Kalembera od danas je dostupna na svim popularnim streaming servisima, a uskoro i u fizičkom izdanju.

More in pop!mix/news

To Top