Connect with us

POP!MIX

Uz Bombaj štampu “Samo lagano”

pop!mix/scena

Uz Bombaj štampu “Samo lagano”

Novi primitivizam izrodio je 1982. godine i Bombaj štampu koja je hitovima “Mrak i ja”, “Bolje letim sam”, “Jogging kroz Alipašino polje” i druge osvojila publiku na ovim prostorima. Tri albuma i 37 godina kasnije Bombaj štampa vraća se na velika vrata, ali lagano – “Samo lagano”. Novi singl potpisuje frontmen, ali i glumac i redatelj, Branko Đurić Đuro dok je za aranžman zaslužan osnivač i gitarist benda Nedim Babović.

Posljednji, treći studijski album “Neka DJ odmah dole CJ” iz 2010. godine donio je hitove “Nedim”, “Vriska” i “Truba”, a novi singl “Samo lagano” za koji je spot snimljen u Ljubljani pod redateljskom palicom Vena Jemeršiča najava je novog studijskog albuma “Udari me nečim” koji bi svjetlo dana trebao ugledati početkom ljeta.

Pjesma “Samo lagano” snimljena je u Muzičkom centru Pavarotti dok je miks i master urađen u Beogradu u studiju „O” Olivera Jovanovića. Sudeći po najavnom singlu, Nedim Babović, Branko Đurić Đuro, Edin Hadžagić, Nedžad Podžić Počko i Sanin Lutvić skuhat će odličan album. No, do tada “Samo lagano”.

More in pop!mix/scena

To Top