Connect with us

POP!MIX

U novoj epizodi #Odsobedosobe sviraju Pravila Igre

pop!mix/news

U novoj epizodi #Odsobedosobe sviraju Pravila Igre

Unison – Hrvatski glazbeni savez čiji su osnivači HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava, zajedno s medijskim partnerima nastavlja dalje s projektom pod nazivom #Odsobedosobe! 

Ujedinjavaju se svi glazbenici, autori i izvođači u pokušaju da iz svojih soba pošalju pozitivu. #Ostajemdoma dobilo je novu dimenziju, onu stvaranja, sviranja i pjevanja #Odsobedosobe. S obzirom na to da trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj onemogućava i hrvatskim glazbenicima da rade svoj posao, projektom #Odsobedosobe želi se potaknuti zajedništvo i stvaranje jedne lijepe arhive „sobnih” izvedbi pjesama. Osim toga, Zagreb je pogođen velikim potresom u nedjelju ujutro, što dodatno unosi nervozu koju upravo glazbom želimo smanjiti.

U današnjem izdanju glazbenog projekta – Stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma, pjevaju nam – Pravila Igre!

Pripremili su nam tri pjesme – Nebo na mojoj strani, Još si sve u meni i Kako nam stvari stoje koje su dostupne na moći poslušati danas u 18h na YouTube kanalu Unisona i na web stranicama medijskih partnera.

Ovim putem pozivamo i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe i da nam se jave na dolje navedeni mail.

Unison – Hrvatski glazbeni savez također poziva sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti 3 glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima, kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati na već navedene kanale.

Projekt #Odsobedosobe otvorili su zajedno Boris Hrepić Hrepa (jedan od osnivača Daleke Obale i multimedijalni umjetnik) i supruga mu Antonija Vrgoč Rola. Njihov glazbeni poklon #Odsobedosobe možete pogledati OVDJE. A tri pjesme u „sobnoj” izvedbi Mie Dimšić možete pogledati OVDJEGlazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu i šaljemo jasnu poruku – stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top