Connect with us

POP!MIX

Trosatni spektakl Opće Opasnosti u Domu sportova

pop!mix/izvještaji

Trosatni spektakl Opće Opasnosti u Domu sportova

Trosatni spektakl Opće Opasnosti u Domu sportova

Trosatni koncertni spektakl mnogobrojnoj publici u Domu sportova priuštili su ove subote članovi Opće Opasnosti. Da za jedinim zagrebačkim koncertom u ovoj godini vlada veliki interes, bilo je jasno još ovog ljeta kad je rasprodano više od polovice dvorane. Gotovo 4.000 fanova, mahom u majicama Opće Opasnosti nestrpljivo su čekali rock šestorku, ali su velikim pljeskom podržali i grupu Magnar koja je u natječaju “Karta do budućnosti” pobijedila i tako dobila priliku nastupati pred velikim auditorijem.

Kako je koncert jednog od naših najboljih rock bendova bila ujedno i koncertna promocija njihovog aktualnog albuma započeli su hitom “Karta do prošlosti”, a već prvim taktovima digli su publiku na noge. Ova pjesma kandidat je za ovogodišnju nagradu Cesarica kao i aktualni singl “Sad mi reci” koji je nominiran za hit listopada.

Kombinacijom hitova s početka njihove karijere poput “Treba mi nešto jače od sna”, “Jednom kad noć” i “Opća opasnost” te novih kao “Kriva si”, podsjetili su zašto njihov uspjeh traje već punih dvadeset i sedam godina.

Poseban dio koncerta bio je onaj u kojem su otpjevali svoje legendarne balade. Sâm na pozornici s gitarom u ruci frontmen Pero Galić je prvo otpjevao “Moja ljubavi”, potom mu se u pjesmi “Nisam rođen pod sretnim zvijezdama” priključio Sojka, a na Porinom nagrađenom hitu “Tvoje ime čuvam” na pozornici su se pojavili Žiža, Kameni i Igor. Akustični dio koncerta svoj vrhunac je imao porinovskom izvedbom hita “Pobjeg’o sam” – Pero i Bani na klaviru, dok su se na kraju pjesme u električnoj izvedbi pridružili i ostali članovi. Uz svjetla mnogobrojnih mobitela iz publike stvorena je atmosfera koja je još dodatno pojačala emocije u dvorani.

Odlično raspoloženi županjski rockeri na sjajno organiziranom koncertu ispunili su svoje obećanje da će u Zagrebu zajedno s publikom proslaviti bendovski rođendan.

Kad su prije nekoliko mjeseci objavili novi album “Karta do prošlosti”, članovi Opće Opasnosti istaknuli su kako je on zapravo priča o vremenima kad su svi nekako bili bolji, kad su se ljudi više družili i imali osmijeh na licu. U subotu 16. studenog Opća Opasnost priuštila je svojoj publici upravo to, nezaboravno druženje, vrhunsku glazbu i osmijeh na licu.

Fotografije: Foto: Branko Galičić Bane

More in pop!mix/izvještaji

To Top