Connect with us

POP!MIX

Tony Cetinski na Rabu za doček Nove godine

pop!mix/najave

Tony Cetinski na Rabu za doček Nove godine

Fotografija: Paolo Gentilini

Tony Cetinski na Rabu za doček Nove godine

Jesen je tek počela, no poznato je da pripreme za advent i novogodišnje slavlje počinju mjesecima ranije, kako bi se osigurala maksimalna zabava i onaj poseban ugođaj koji samo blagdani nose u sebi. Novogodišnja noć vrhunac je slavlja u cijeloj godini, a svake godine, mnogi gradovi donose uistinu bogate programe i ulažu trud kako bi ponudom i atmosferom uljepšali svojim gostima blagdanske dane.

Grad Rab, tako je, već spreman za svoju prosinačku bajku. Naime, program Adventa je posložen, a upravo je objavljena glavna vijest – kako će u Novu godinu Rabljane te sve njihove goste i turiste, uvesti Tony Cetinski!


Tony na Rab dolazi u naponu glazbenog stvaralaštva, nakon uspješne ljetne turneje kojom je obišao Crnu Goru, Sloveniju, Makedoniju te, naravno, Hrvatsku i daleku Australiju, a objava novogodišnjeg nastupa prati i nedavnu objavu novog singla, balade koju već oslovljavaju hitom, „Čudu se nadam uzalud“.

„Jako nas veseli što ćemo Novu dočekati na Rabu ove godine! Rabljani i gosti Raba su uvijek posebna publika, a Rab kao mjesto očarava. Kao i uvijek zabavit ćemo publiku, ali i sebe kako najbolje znamo, da staru napokon otjeramo, a novu veselo dočekamo!“ – komentirao je Tony najavu novogodišnjeg koncerta.

 

Rapski advent mnogi proglašavaju „najljepšim otočkim adventom“, no samo kratak pogled na fotografije prijašnjih Advenata na Rabu daje zaključak kako se rapski advent može natjecati s onima u najvećim gradovima Hrvatske. No rapska priča ipak je drugačija od velegradske, jer donosi nešto što je skoro pa nemoguće spojiti – miris mora, atmosferu malog pitoresknog mjesta, gdje su uličice i parkovi, koje sunce osvjetljava danju, noću pretvorene u šetališta pod zvijezdama, ukrašena lampicama, sobovima, figurama Djeda Božićnjaka i ostalih blagdanskih motiva.

„Najljepši otočni advent“, onaj rapski, već petu godinu zaredom piše i ocrtava bajku života na Rabu u prosincu. Osim nevjerojatnih ukrasa i atmosfere, upravo Rabljani svojim načinom života ispunjavaju i oživljavaju kale, ulice, trgove i skrivene kantune.

„Ništa to ne bi bilo moguće bez dobre ideje, razumijevanja života na otoku, dobrog planiranja, ali i sudjelovanja i angažmana svih gradskih ustanova, prije svega Pučkog otvorenog učilišta Rab,  komunalnog poduzeća Dundovo te Turističke zajednice. Nemjerljiv je doprinos samih Rabljana, koji kroz udruge, društva i klubove svojim volonterskim radom čine Najljepši otočni Advent posebnijim te im se ovim putem svima zahvaljujem i ujedno čestitam 5. obljetnicu. Vjerujem da će naši turistički djelatnici još jače poduprijeti projekt te otvaranjem svojih kapaciteta omogućiti još većem broju turista privilegij posjeta Gradu municipiumu i nastojanjima da Rab kao turistička destinacija bude, prvenstveno, poželjno mjesto za odmor i dolazak na otok. Uz cjelomjesečni kulturni, sportski, zabavni i vjerski program, kao i u novogodišnjim noćima uz primjerice Grašu, Doris te ove godine Tonyja, Rab to uistinu može biti.“ – izjavio je povodom objave ovogodišnjeg adventskog programa gradonačelnik Raba, Nikola Grgurić.

„Na kraju pozivam sve koji još nisu posjetili Najljepši otočni advent da dođu i uživaju s nama. Za Rab je jedno sigurno, oni koji ga jednom posjete, zauvijek mu se vraćaju.“ – zaključio je g. Grgurić.

More in pop!mix/najave

To Top