Connect with us

POP!MIX

TONI JANKOVIĆ slavi ljubav novim singlom “TE NEMIRNE USNE”

pop!mix/scena

TONI JANKOVIĆ slavi ljubav novim singlom “TE NEMIRNE USNE”

Prvi pjevač Divljih jagoda i vječni romantik Ante Toni Janković slavi ljubav novim singlom i spotom ‘Te nemirne usne’ te najavljuje novo poglavlje u svom životu i karijeri. Singl ‘Te nemirne usne’ je ljubavna pjesma i logični nastavak diskografije pjevača čije su ljubavne balade poznate diljem regije. Novi singl nastao je spontano, a Toni na njega gleda kao na svojevsni eksperiment jer, kako i sam kaže, ‘s glazbom ne kalkulira nego radi iz srca’ tako da nema razrađeni plan, ali zna sa sigurnošću da se i dalje želi baviti glazbom koja je sastavni dio njegova života od mladosti i Divljih jagoda s kojima je i započeo uspješnu karijeru.

U Divljim jagodama je bio od početka, davne 1977. godine, a osim vokalnih izvedbi na prva dva albuma ‘Divlje jagode’ i ‘Stakleni hotel’, svojim tekstovima je obilježio jednu eru i budućim naraštajima ostavio klasike ‘Krivo je more’ i ‘Jedina moja’. Nakon Divljih jagoda zapošljava se u Sarajevskoj operi i paralelno radi na svojoj samostalnoj karijeri u kojoj je objavio 3 solo albuma. U tom periodu radi sa sarajevskim skladateljem Farukom Hasanbegovićem te s njegovim pjesmama predstavlja TV Sarajevo na natjecanju za pjesmu za Euroviziju. Nastupao je na mnogobrojnim festivalima poput Knin Festa gdje osvaja drugu nagradu s pjesmom Tonija Eterovića, ali i drugima poput Chansonfesta, Zagrebačkog, Krapinskog i Podravina festivala.

Danas živi i radi u Zagrebu gdje je član stalne postave kazališta Komedija te se aktivno bavi glazbom što potvrđuje i singl ‘Te nemirne usne’ na kojem je okupio ekipu samih profesionalaca. Vedad Hadžiavdić (gitarist Teške industrije) je autor glazbe, Krunoslav Krapec teksta, a Marijan Gudelj (klavijaturist grupe JINX) je producent dok je Zlatan Ćehić Ćeha (bivši basist Divljih jagoda i član benda Vulkan) surađivao na aranžmanu s ostatkom ekipe. Pjesma je snimljena u zagrebačkom studiju Soundcage.

More in pop!mix/scena

To Top