Connect with us

POP!MIX

The Kazetofon – “Da sam ja netko” – evergreen u novom ruhu

The Kazetofon – “Da sam ja netko” – evergreen u novom ruhu

The Kazetofon bismo mogli sažeti u ovu rečenicu: četiri glazbena zaljubljenika i pet instrumenata – viola, gitara, harmonika, kontrabas i cajon.

The Kazetofon je sasvim nova grupa na hrvatskoj glazbenoj sceni, no glazbenici koji ga čine etablirani su profesionalci dokazani u glazbenim krugovima.  The Kazetofon su Emil Gabrić, Kamenko Ćulap, Ivan Gazibara i Mladen Kosovec te upravo javnosti predstavljaju svoj prvi službeni singl – Da sam ja netko.

The Kazetofon je grupa koja donosi skladbe uz koje su brojne generacije odrastale, zaljubljivale se, rastajale, dočekivale jutra, sanjale budućnost i ljubomorno čuvale kazete na kojima su bile snimljene. Ali skladbe donesene u novom glazbenom paketu koji hrabrim dodavanjem klasičnih, etno i jazz zvukova donosi staro na potpuno nov način. Upravo to kvartet The Kazetofon čini potpuno drugačijim od svega što smo dosada vidjeli na hrvatskoj glazbenoj sceni. Obrade skladbi koje su obilježile vrijeme u kojem su nastale vrlo često odu u neželjenom smjeru, jer nije lako starom evergreenu dati novi, a poseban štih. Glazbenicima okupljenim u The Kazetofonu to uspijeva, a razlog je jednostavan. Nisu se okupili samo da bi napravili ovo što danas predstavljaju javnosti, već su se okupili kako bi uživali u skladbama koje vole, a svirajući ih na novi način, sebi za dušu, otkrili su da su napravili nešto iznimno kvalitetno i vrijedno.

Mladen, Emil, Ivan i Kamenko odlučili su svoj užitak predstaviti i publici. Iskusniji će se oduševiti novim glazbenim paketom pjesama za koje su pomislili da ne mogu zvučati bolje od originala ili da se tomu teško mogu približiti. A mlađoj generaciji nude priliku da otkrije ljepotu koja bi im možda i promakla, jer neke od pjesama s kazeta više se nigdje ne vrte.

Iako se znamo već 15 do 20 godina, nas četvorica našli smo se prije tri godine, iz čistog gušta, kako bi svirali sebi za dušu pjesme koje su obilježile naše odrastanje, nastale između 70-ih i 90-ih godina. „Da sam ja netko“ je pjesma koja je obilježila ta naša druženja i ona nas predstavlja, onako ‘na prvu’, iako će se na albumu naći i romanse, i popa, i rocka, i sevdaha… Indexi su jedan specifikum bivšeg prostora, po nama možda jedan od najboljih i najkompaktnijih bendova tog vremena. Trudili smo se sa živim instrumentima i drugačijom energijom uokviriti pjesme novim zvukom, mi smo jako zadovoljni i nadamo se da će naša vizija doprijeti do onih koji je čuju. – komentirao je Emil Gabrić iz Kazetofona.

 

More in pop!mix/news

To Top