Connect with us

POP!MIX

Tajanstveni Splićanin snimio spot o svom ribolovnom iskustvu

Tajanstveni Splićanin snimio spot o svom ribolovnom iskustvu

Zamislite Dalmatinca koji je ribar, lovi sve što se loviti može, a umjesto plovka koristi metal. Heavy metal! Rekao bi netko netipičan, nadasve čudan Dalmatinac, ali baš kako Slavonac nikad ne bježi od tamburice, tako i Dalmatinac uvijek u srcu nosi klapsku pismu. Dobro, i pršut, vino, maslinovo ulje… Ima toga ipak više. No, kad iz heavy metal udice ispustite ribu težu od 200 kila priviđaju vam se određene stvari pa ni sami ne znate što bi dalje, biste li sjeli i plakali, čopali kao ptice mrvice kruha, pokušali ispričati nekome drugome priču i moliti Boga da povjeruje ili sve pretvorili u pjesmu – pa kud puklo da puklo!

Vice Versa, tajanstveni Splićanin koji još ne želi otkriti svoj identitet, doživio je ovu ribarsku tragediju i odlučio se na treći izbor – snimiti pjesmu o vlastitom iskustvu kako bi suosjećao i s brojnim drugim ribarima kojima je utekao veliki ulov. San ili java? Zna samo Vice Versa kojemu se ovo, navodno, dogodilo barem 8 puta:

“Pismu “Viruj mi” napisa san ovo lito dok san vata ribe isprid Splita, ne smin reć točnu lokaciju. Pisma govori o velikoj patnji kakvu je svaki pravi ribar doživija bar jednom u životu. Ideju za muziku dobija san dok san gleda u more, ka i sve ostale pisme šta san napisa do sad. A ima ih ohoho. Dnevno napišen i do 26 pisama. Ako je more u blizini.“, raspričao se Vice Versa tek kasnije otkrivši je li on glavni protagonist u spotu:

„U ovom spotu mi glumi prika Wera, koji je reka kad je čua pismu da se baš pronaša u njoj, jer je i njemu ispala riba. Kaže da je u njoj bilo sigurno priko 214 kila.”

Muškarci kao muškarci, pokušavaju odgovoriti na pitanje čiji je veći (ulov). A s druge strane još i Splićanin. Oni su poznati po miješanju različitih glazbenih žanrova pa Vice Versa kaže kako nije izmislio toplu vodu nego je samo predstavio onako kako čuje njezin žubor.

“Znaš šta mi je smišno? Kad svi krenu pričat o nekoj originalnosti. Ja spojia rock sa popom, pop sa bobom. I šta, ka da je to neka garancija uspjeha. U principu nisan originalan. Sve moje pisme pivaju o već poznatim temama, poznatom narodu. Ne virujen da ću ikad ić u temu neke znanstvene fantastike. Ili nuklearne fantastike. Pardon, fizike. Nije to za mene, ja san od mora, ribe, vina, ulja, masline, drače, ponistre…ka da je to malo. A moja muzika, ni to nije nešto o čemu bi tribalo pričat – iman gitare, mandoline, harmonike. Ka na piru. Mislija san tovara dovest za ekstra pivača, al nije kooperativan.”

Ne bi Dalmatinac bio Dalmatinac da nije brz i bez dlake na jeziku pa je Vice Versa naglasio kako je svo ovo vrijeme dok je odgovarao na pitanja mogao posvetiti nečemu što je za njega sastavni dio života:

“Vidiš, mislija san otić u ribe, al san dogovorija sa vama ovaj intervju. I dobro san se zajeba. Misec se puni, plima u dvi trećine, fibra mora ideala. A ja moran pričat. Bar je vino ove godine dobro ispalo.”

Virujte mu! Bila je od 200 kila, a uskoro kreće u novi lov. Kakav će tad biti ulov, čiji će biti veći, hoće li tada otkriti svoj identitet i pravu istinu o svemu, saznat će se. Valjda!

More in pop!mix/news

To Top