Connect with us

POP!MIX

Svjetski zvuk Dani’ela u prvom singlu “Look At Me”

pop!mix/scena

Svjetski zvuk Dani’ela u prvom singlu “Look At Me”

Predstavljamo vam prvi singl Dani’ela “Look At Me” s predstojećeg albuma “The Soul Has No Gender” čija je svjetska radijska premijera bila u Izraelu na Radio Plusu, a domaća u emisiji “Drugi dio dana” u eteru Hrvatskoj radija 2.

“Zvuk ponešto drugačiji od onoga što je je Dani’el donosio ranije, pripremljen kao umjetnički konceptualni projekt od 9 pjesama i 7 video brojeva, te popraćen umjetničkim slikama korespondira s jedne strane novim zvukom elektroničkog popa, a s druge strane indie popa koji se sve više traži na svjetskoj razini”, primjećuje radijski urednik G. Komerički.

Singl u izdanju Dita Entertainment (Velika Britanija) objavljen je na svim digitalnim platformama u petak 26.10. a mi vam donosimo  video spot za istoimeni singl.

“Nije me bilo dvije godine na sceni. Radio sam na albumu “The Soul Has No Gender” i evo, prvi singl “Look At Me” je vani i drago mi je što publika pjesmu očito voli i prepoznaje. Vidim to na digitalnom servisu Spotify gdje se singl non stop vrti. Brojke su super, na dnevnoj bazi raste za 1 400 posto. Spojiti glazbu, suvremeni ples, umjetničke slike i video u “art projekt” bio je izazov i to definitivno ne bih uspio bez dragih suradnika kojima zahvaljujem na svemu. “Look At Me” je naslovni singl od sedam video spotova koji prikazuje pojedinca u unutarnjoj borbi s definiranjem vlastitog identiteta. Dani’el, u ovom slučaju Belteshazzar kojeg ćete vidjeti u sljedećim video spotovima, služi kao “lajt motiv” u borbi protiv pripadnosti jednom nacionalnom identitetu i religiji, u ovom slučaju, fiktivno dodajem, rodni identitet kao društveno, kulturološki konstruiranu ulogu muškarca i žene te propitujem fluidnost ljudske seksualnosti. Ona nije dosljedna, a istraživanjem elektronskog zvuka koji je i dalje prisutan, idem i korak dalje, dodajući mu distorziju, nepravilne ritmove, dok vokalno – falsetom i dubinama – procesuiram fluidnost koju donosi sam sadržaj.” – kaže Dani’el.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/scena

To Top