Connect with us

POP!MIX

“Sve mogu lažima” – novi singl Teške industrije koji obećava

pop!mix/scena

“Sve mogu lažima” – novi singl Teške industrije koji obećava

Nakon cijelogodišnje diskografske pauze, Teška industrija promovira novi singl, kojim se okreću novom čvršćem zvuku, dajući smjernice novom albumu na kojem upravo rade.

Teška industrija je ne samo jedan od najzaposlenijih bendova u Hrvatskoj, već i u regiji, te su u posljednjih deset godina neprestano svirali na koncertima diljem Europe, a nakon hitova “Šta ti je život”, “Majske kiše”, “Život je maskenbal”, “Sjenka” te iznimno uspješnog albuma obrada “Bili smo raja” okreću novu stranicu singlom “Sve mogu lažima”.

“Primirili smo se što se tiče singla proteklih godinu dana, jer snimiti dobru pjesmu znači i uložiti puno truda i vremena. Svoje slobodno vrijeme nakon spota „Reklamacija“, posvetio sam lijepim, privatnim preokupacijama, naime vlastitom vjenčanju. Mada, što se tiče koncertnih aktivnosti bili smo itekako angažirani po cijeloj regij – otkrio je Ivica Propadalo, basist benda, koji je, uz gitaristu Vedada Hadžiavdića, član Teške industrije od osnutka.

Osim nastupa na prestižnim festivalima, od kojih treba spomenuti jubilarnu 50.Zaječarsku gitarijadu, ŠpancirFest (Varaždin), CMC (Vodice i Slavonski Brod), RetrOpatijski i Šibenski festival, Splitski Festival, Đakovački vezovi, Festival Bokeljske noći, LipaFest (Bileća), UšćeFest (Bijelo Polje) i pregršt samostalnih i klupskih koncerata, Teška industrija se izdvaja sposobnošću prilagodbe i promjene zvuka što je nedavno pokazala i suradnja na pjesmi “Nikola Tesla” na kojoj su ugostili Gorana Karana.

Za spot singla “Sve mogu lažima” zaslužan je Darko Drinovac, sa kojim je bend surađivao, na već poznatim hitovima „Nas dvoje“, „Hej“, „U meni jesen je“, „I ti me iznevjeri“, „Žena za utjehu“, „Sijenka“, a zanimljivo je da su se odlučili snimiti spot na koncertu uživo, koji se održao u sklopu Moto susreta u Slavonskom Brodu.

Htjeli smo se maknuti od tipičnih spotova i pokazati atmosferu live nastupa. Oni koji još nisu imali prilike da dođu na naš nastup, nakon što pogledaju ovaj spot, siguran sam da će osjetiti duboku emociju, koja se najbolje oslikava kroz našu vjernu publiku uživo”. – otkrio je Ivica Propadalo.

Tekst, glazbu i aranžman pjesme potpisuje već dobro provjereni dvojac Teške Industrije: Blagica Ivanović (tekst) i Vedad Hadžiavdić (glazba i aranžman) dok je producent i koaranžer pjesme Hrvoje Prskalo.

Ovo ljeto će bend provesti radno, a na jesen je u planu kraća turneja po Kanadi i Americi.

Članovi benda su:
Vedad Hadžiavdić – gitara, kompozitor i aranžer
Ivica Propadalo – bass gitara
Matea Matković – vokal
Matej Petanjek – bubnjevi
Mislav Pavin – klavijature
Nikolina Fistrić – back vokal
Dragana Todorović Propadalo – izvršni producent

More in pop!mix/scena

To Top