Connect with us

POP!MIX

Stigli su DUHOVI i njihov prvi singl “TVOJA MAMA TO RADI”

pop!mix/news

Stigli su DUHOVI i njihov prvi singl “TVOJA MAMA TO RADI”

DUHOVI su nova rock grupa iz Slovenije koju je osnovao Boris Bele, dugogodišnji frontmen legendarne grupe Buldožer. Pored Belea u Duhovima svira još troje vrhunskih slovenskih glazbenika: Luka Vehar (solo gitara), Miklavž Ašič-Miki (bas gitara) i Žiga Kožar (bubnjevi).

Njihov prvi singl i spot ‘Tvoja mama to radi’ premijerno je predstavljen na CMC televiziji.

Autor glazbe i teksta je Boris Bele, dok aranžman pjesme ‘Tvoja mama to radi’ potpisuje cijeli bend, Duhovi. Za spot zaslužan je zagrebački umjetnik Danijel Barić koji potpisuje i cijelo likovno rješenje prvog albuma Duhova – ‘Dobri duhovi prošlosti’. Upravo taj album, koji će tijekom travnja objaviti Croatia Records, sadržavat će 10 pjesama na hrvatskom jeziku, a glazba ima korijene u bluesu, R’n’B-u i Rock&Roll-u. Producent albuma je Beleov stari prijatelj i suradnik iz Buldožera Borut Činč.

O Beleovim novim pjesmama piše i Aleksandar Dragaš: ‘Beleove pjesme su zapravo oštroumne i urnebesno zabavne opservacije kobnih društvenih pojava 21. stoljeća, iznesene u formi bluesa za kojeg mnogi misle da ne bi smio biti duhovit.’

More in pop!mix/news

To Top