Connect with us

POP!MIX

Stigao je “Nocturno”, novi album Crvene jabuke

pop!mix/news

Stigao je “Nocturno”, novi album Crvene jabuke

Objavljen je novi studijski album “Nocturno”, a njegov izlazak razveselit će mnogobrojne obožavatelje grupe Crvena jabuka. Album koji je posljednjih mjeseci nastajao na relaciji Zagreb – Ivanić Grad – Sarajevo – Požega – Split, ali i u pauzi brojnih koncerata koje je ova grupa održala na čak tri kontinenta, najavljen je odličnim hitovima “Čuj to” i aktualnim “Berlin”.

“Pjesma “Berlin” napisana je još davne 1994. godine. Zanimljivo je da sam te godine napisao i “Čardak”, koju je kasnije otpjevao Halid Bešlić, a ako ova pjesma krene stopama “Čardaka”, bit ćemo više nego zadovoljni”, rekao je za vrijeme snimanja Mirko Šenkovski Geronimo, autor većine pjesama na albumu.

Uz njega, jaku autorsku ekipu čine Miroslav Pilj, Dino Muharemović, autor pjesme “Meni više ništa ne treba”, Tomislav Mrduljaš, autor pjesme “Još ljubav postoji” te Dragomir Herendić Dragianni koji uz Šenkovskog potpisuje i produkciju albuma.

Album “Nocturno” je dvadeseti album jednog od najdugovječnijih i diskografski najaktivnijih pop rock bendova u regiji, koji uz vrhunsku produkciju nudi moderan zvuk Crvene jabuke i čvrste gitarske rifove začinjene prepoznatljivim Žerinim vokalom. Na albumu se nalazi petnaest novih pjesama, a naslovna “Nocturno” s kojom počinje i završava novi album, snimljena je u dvije verzije, akustičnoj i električnoj. Svojim baladama poput naslovne pjesme, kao i “Pjesma o tebi” i “Još ljubav postoji” neće iznevjeriti romantične duše, a u pjesmama “Grade moj” i “Wilsonovo” ponovo nas vodi kroz sarajevske ulice.

U svojoj bogatoj diskografiji Crvena jabuka imala je uvijek upečatljive naslovnice čiji je autor bio višestruko nagrađivani i jedan od najznačajnijih grafičkih dizajnera, Davor Papić, koji je poginuo prošle godine u prometnoj nesreći. U znak sjećanja na njega, Žera i članovi Crvene jabuke odlučili su da ubuduće sve njihove naslovnice albuma budu crne ili bijele s logom grupe.

More in pop!mix/news

To Top