Connect with us

POP!MIX

Singlom “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek najavljuje album “Sunce izlazi”

pop!mix/news

Singlom “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek najavljuje album “Sunce izlazi”

Pjesmu “Pozdravi Sunce” Vedran Ivorek već je uživo predstavio na nekolicini kantautorskih festivala, a nakon sjajnih reakcija publike te osvojenih nagrada za akustičnu izvedbu uživo, pjesma je napokon dobila i svoje službeno izdanje u pratnji videospota.

“Pozdravi Sunce” se može opisati kao svojevrsnu himna za one koji se još nisu “predali”, koji  tulumare, žive život 100 na sat, čekaju jutro na benzinskim postajama nakon što je sve drugo zatvoreno; za one koji prkose društvenim normama, koji se, iako mamurni od života, ne žele uklopiti u šablone koje društvo forsira… Pjesma je posvećena svima onima koji jednostavno slave nove prilike, nove ljubavi, novi život. “Pozdravi Sunce” ujedno je i podsjetnik na to da je svaki novi dan novi početak te da nikad nije kasno promijeniti smjer.

Nastala je jedne noći ili jutra kada je oko četiri, pet počelo svitati, ulovio me neki Bukowsky modeDa budem iskren napisala se više manje sama, ja sam samo držao olovku, i gitaru naravno! Kao da sam uspio kondenzirati to prekrasno svitanje u  pjesmu. Drago mi je što se mnogima već svidjela u akustičnom izdanju i znam da jedva čekaju da je čuju u full aranžmanu, a nadam se da će se svidjeti i nekoj novoj publici koja me do sad nije imala priliku čuti!– poručio je Vedran Ivorek.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Vedran Ivorek koji ju je i otpjevao te snimio akustičnu, električnu i bas gitaru. U produkciji i aranžmanu pridružio mu se Marijan Jelenić koji je također snimio klavijature te dodatne gitarističke dionice. Bubnjeve je snimio Giovanni Maucieri, za miks i mastering je odgovoran Perica Šuran dok video produkciju potpisuje Doringo.

Vedran Ivorek kantautor je s trenutnom adresom u Velikoj Gorici. Živeći na relaciji Hrvatska-Italija, skladanjem i pisanjem počeo se baviti 2000. godine, a kako kaže, prvim ozbiljnijim korakom u glazbeni svijet zakoračio je tek 2006. godine. Nakon što je djelovao u raznim bendovima te se okušao u raznim glazbenim stilovima (od punka preko classic rocka do americane), 2012. godine je svoju glazbenu karijeru odlučio nastaviti karijeru kao samostalni kantautor. Inspiriraju ga velikani poput Van Morrisona, Brucea Springsteena, Sixto Rodrigueza, Štulića i Balaševića, a velik trag ostavio je i život u Italiji pa su tako na Ivorekov izričaj uvelike utjecali i talijanski kantautori kao što su Rossi, Ligabue, Guccini. Zahvaljujući toj zanimljivoj kombinaciji raznovrsnih utjecaja Vedran Ivorek kao autor stvara široku paletu skladbi: od ljubavnih balada do žestoko kritičkih socijalnih pjesama koje naginju mainstreamu.

Od Slovenije do Bugarske predstavio se na gotovo svim međunarodnim singersongwriter festivalima gdje je njegov talent bio često prepoznat te nagrađen raznim priznanjima. S autorskom pjesmom “Poslije ljubavi” pobijedio je na prošlogodišnjem FAMUSU u Srbiji, nekoliko nagrada žirija osvojio je i na Kantfestu u Beogradu, a pjesmu “Pozdravi Sunce”, koja sada dobiva svoj videospot, predstavio je na festivalu “Gašini akordi” gdje je pjesma osvojila prvo mjesto.

“Pozdravi Sunce” ujedno je i najavni singl za album sličnog imena “Sunce izlazi”, a Ivorek za ovo proljeće i ljeto u planu ima još mnoštvo nastupa po Hrvatskoj i izvan nje. Trenutno se nalazi u Španjolskoj gdje nastupa na Sofa festu u Palma de Mallorca.

More in pop!mix/news

To Top