Connect with us

POP!MIX

Severinini hitovi na jednom mjestu: od “Trave zelene” do “Pogleda ispod obrva”

pop!mix/news

Severinini hitovi na jednom mjestu: od “Trave zelene” do “Pogleda ispod obrva”

Na svim digitalnim platformama dostupan je album The Best of Collection – Severina.

Jedna od najpopularnijih i najtraženijih izvođačica u regiji, pjevačica koja već trideset godina suvereno vlada pozornicma, svoj je prvi album Severina objavila 1990. godine. Od samih početaka imala je privilegiju raditi s velikim autorom Zrinkom Tutićem koji je njezinu karijeru uspješno usmjeravao, a tijekom godina Severina se sazrijevajući kao pjevačica ohrabrila i u pisanju pjesama. Među prvim hitovma koje je potpisala uz Tutića kao koautorica bili su Djevojka sa sela s istoimenog albuma objavljenog 1997. godineRastajem se od života koji je pjevala u duetu sa Željkom Bebekom te Prijateljice koju je sama napisala.

Osim spomenutih, album The Best of Collection sadrži Severinine velike hitove s početka njezine karijere poput DalmatinkaPaloma neraTvoja prva djevojkaTrava zelena, ali i one koji su nastali kad se Severina okrenula drugim autorima, Anti PecotićuHrvoju Grčeviću te jednom od naših najplodonosnijih autora, Đorđu Novkoviću. Novković je za Severinu napisao mnoge hitove, a za ovu kompilaciju odabrani su Virujen u teKrivi spojKreniDa si mojAjde, ajde zlato moje koji su standardni dio njezinog koncertnog repertoara. Ohrabrena uspjehom svojih autorskih pjesama Severina je nastavila skladati, a pjesme Mili moj i Pogled ispod obrva također su neizostavne na kompilaciji koja okuplja najbolje hitove.

Dvadeset hitova na kompilaciji The Best of Collection pravi su pokazatelj kako se gradila karijera jedne od najuspješnijih regionalnih pjevačica koja je uvijek postavljala glazbene trendove i potvrđivala svoju važnost na glazbenoj sceni, a čije pjesme i turneje željno iščekuju i prate milijuni obožavatelja.

Kompilacija The Best of Collection Severine dostupna je na svim popularnim streaming servisima, a uskoro i u fizičkom izdanju.

More in pop!mix/news

To Top