Connect with us

POP!MIX

“Serpentine Prison” – novi album Matta Berningera

pop!mix/news

“Serpentine Prison” – novi album Matta Berningera

Naslovna fotografija: Jeff Salem

“Serpentine Prison” – novi album Matta Berningera

Frontman popularnog sastava The National i miljenik indie pulike, Matt Berninger, objavio je svoj prvi samostalni album „Serpentine Prison“. Albumu su prethodile pjesme „One More Second“, „Distant Axis“ te istoimena „Serpentine Prison“, za koje su predstavljeni i videospotovi. Album možete slušati na digitalnim glazbenim platformama: umhr.lnk.to/BerningerSP

Album sadrži 10 pjesama, a kako bi one ugledale svjetlo dana pobrinuli su se Matt Barrick (The Walkmen), Scott Devendorf (The National), Gail Ann Dorsey (David Bowie) i Booker T. Jones. „Nalazim se u kreativnom razdoblju u kojem pišem više nego ikad. Osjećam se kao Bradley Cooper u filmu Limitless. Osjećam se sigurnijim, imam više samopouzdanja kad sam na pozornici, ali i kad su u pitanju moje pjesme. Ne znam što da napravim s toliko materijala, izgleda da ću morati snimiti više izdanja“, izjavio je Matt krajem prethodne godine za NME.

Foto: Promo

Objavom pjesme „Serpentine Prison“ u svibnju ove godine, najavio je istoimeni album i poručio: „Ova je pjesma nastala krajem 2018. godine, tjedan dana nakon snimanja The Nationalovog albuma ‘I Am Easy to Find’. Jako sam dugo pisao pjesme za filmove, mjuzikle i druge projekte u kojima sam se morao zamisliti u tuđoj koži i interpretirati tuđe emocije. To je proces u kojem sam uživao, ali osjetio sam da je vrijeme da se vratim izražavanju onog što ja osjećam.”

Foto: Promo

Berninger je sa svojim sastavom The National osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe („Sleep Well Beast“), a uz djelovanje u bandu i rad na samostalnoj glazbi, s popularnom je indie kantautoricom Phoebe Bridgers kreirao pjesmu za soundtrack filma Between Two Ferns: The Movie.

More in pop!mix/news

To Top