Connect with us

POP!MIX

Samostalni album pjevača i gitarista grupe Silente slušamo od 1. travnja

pop!mix/najave

Samostalni album pjevača i gitarista grupe Silente slušamo od 1. travnja

Samostalni album pjevača i gitarista grupe Silente slušamo od 1. travnja

Tibor Karamehmedović, autor, vokal i gitarist grupe Silente, objavit će solo album prvijenac “I na kopnu i na moru” u ponedjeljak 1. travnja.

Nakon tri studijska albuma s matičnim bandom, Tiborov iskorak prema solo vodama najavljen je ranije singlovima “Vrati nas doma” i “Rekao bih ti”.

“U srpnju 2016. izlazim iz Silentea za koji sam, s bratom Insanom, pisao i radio od 13. godine života. Imao sam osjećaj da, kao što jedan stari engleski izraz kaže: “Izlažemo se neprijatelju i na kopnu i na moru”. Tad, s 24 godine i nakon žestokih 200 koncerata u 3 godine, sam zaboravio što sam radio prije nego sam bio u bendu pa sam dva mjeseca proveo u zanimljivoj samoći. Nakon što u njoj nisam našao ništa, odlučio sam napraviti album koji ću sam pisati, aranžirati i snimiti sve od instrumenata što budem znao. Uzeo sam sobu u Splitu na 15 dana i vježbao s tri cure koje su pjevale sa mnom, Tana, Palmina i Karla i njima sam posvetio ovaj album. “, poručio je Tibor o stvaranju novog albuma.

Album “I na kopnu i na moru” sadržava čak 17 pjesama, a virtualno su podjeljeni u stranu A i B. Kompletan materijal je snimljen u svibnju i lipnju prošle godine u Philip Morris studiju u Zagrebu. Napisao ga je, aranžirao, snimio, odsvirao, otpjevao, editirao i producirao Tibor, uz nekoliko asistencija Davora Marinca i Ivane Žabkar. Ton majstor je bio Neven Marinac, a miksom i masteringom se pozabavio Domagoj Perišić. Prvi singl je bila pjesma “Vrati nas doma” s kojom je Tibor nastupio na Zagrebačkom festivalu, a nasljedila ju je “Rekao bih ti”.

Paralelno s izlaskom albuma zaživjet će treći singl, “Ostajem s vragom kojeg bolje znam”.

Prije solo izdanja Tibor dovršio i treći album Silentea “Malo magle, malo mjesečine”: “Pokušat ću svirati paralelno jer su to dvije različite stvari, Silente pišemo ja i Insan, a on je veliki pjesnik kojeg ja ne mogu obuzdati. Kad radim sam, dopuštam si drugačije dubine i drugačije visine. Nadam se da ćete uživati i naći nešto u albumu nešto što ni ja nisam”, rekao je Tibor o radu na svom prvijencu.

Album “I na kopnu i na moru” bit će objavljen u ponedjeljak, 1. travnja.

 

 

More in pop!mix/najave

To Top