Connect with us

POP!MIX

SACHER “Mene nisi nikad volila” – Novi projekt i singl legende novog vala

pop!mix/scena

SACHER “Mene nisi nikad volila” – Novi projekt i singl legende novog vala

“Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel to ikad iko koristil u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu…“ (Srđan Sacher)

SACHER je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”, kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Bend se predstavlja singlom “Mene nisi nikad volila” uz koji najavljuju i skorašnji izlazak albuma, intrigantnog naslova, ‘Biser, ambra, jantar’ na kojem će se naći 14 pjesama i na kojem, kako i sam Sacher kaže, ima svega – od sitara, 12- žičnog Rickenbackera, antara, sikusa, električnih klavira, gitara bez pragova pa sve do zrikavaca, placa u Lagosu i Rovinju, Glavnog kolodvora i Brankine zdele za salatu.

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

Singl je, kao i kompletan materijal, sniman u mom glazbenom ateljeu, a nakon toga miksan i produciran u ‘Dim Dam Dus’ studiju Zvonimira Duspera Dusa koji je sjajno odradio posao. A bend…bend se smijal kad su čuli stihove: “Samo se uzrujam kad vidim kak si stara”. Rekli su – pa to se zapravo o tebi radi…pozdravil ih Kolumbo! 🙂

Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal) i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

More in pop!mix/scena

To Top