Connect with us

POP!MIX

Rajko Suhodolčan i Klapa Bistrica predstavljaju novi album „POPEVKA I TI“

pop!mix/news

Rajko Suhodolčan i Klapa Bistrica predstavljaju novi album „POPEVKA I TI“

Rajko Suhodolčan i Klapa Bistrica zajedničkim su snagama snimili album „Popevka i ti“. Sve pjesme koje se nalaze na albumu plod su dugogodišnje suradnje Rajka i Klape Bistrica, inače čestim i dragim gostima na njegovim koncertima.

Prva zajednička pjesma je i naslovna pjesma albuma „Popevka i ti“ . Ista je bila premijerno izvedena na prošlogodišnjem Krapinskom festivalu. Autor glazbe je Rajko Suhodolčan, tekst je napisao dr. Cvjetko Lež, a aranžman poznati glazbeni stručnjak dr. Stipica Kalogjera.

Osim pjesme „Popevka i ti“, na novom se albumu nalazi još devet novih autorskih pjesama, većinom napisanih od strane Maria Galoića, prvog tenora i voditelja klape Bistrica.

Uz njih, na albumu možete poslušati i tri glazbena broja iz radionice Rajka Suhodolčana.
Sve pjesme su narodnog kajkavskog izričaja, glazbeno obrađene u folklornim tamburaškim orkestralnim okvirima, a nastoje zadržati autohtonost ne gubeći na izvornosti.

***
Rajko Suhodolčan je zagorski kantautor kojeg ne treba posebno predstavljati. U dosadašnjem tridesetogodišnjem umjetničkom djelovanju izdao je 12 samostalnih nosača zvuka i 4 zajednička s Kvartetom Gubec, čiji je osnivač i voditelj. 5 njegovih albuma dostiglo je Srebrnu, a 1 i Zlatnu nakladu. Tijekom svog dugogodišnjeg glazbenog djelovanja skupio je 13 nominacija za Porin , a čak 5 kipića ima u rukama.

Klapu Bistrica osnovala je 2003. godine skupina entuzijasta iz Marije Bistrice koji vole pjesmu. Od tada Klapa Bistrica kontinuirano aktivno pridonosi kulturnom životu Marije Bistrice i Hrvatskog zagorja predstavljajući svoj kraj u zemlji i inozemstvu.

U glazbenom smislu izvode klasičan i tradicionalan klapski repertoar. Ljepotu klapske pjesme, melodioznost i šarm dalmatinskih napjeva približavaju Zagorju i kontinentu.
Klapa Bistrica je do sada snimila 3 samostalna nosača zvuka.

More in pop!mix/news

To Top