Connect with us

POP!MIX

“Puž blues”prvi je singl Edi East Trance Bluesa

pop!mix/scena

“Puž blues”prvi je singl Edi East Trance Bluesa

Edi Maružin, jedan od najprepoznatljivijih glasova na hrvatskoj rock sceni, frontmen Gustafa s jakim autorskim pečatom, odlučio je okrenuti novu stranicuEdi East Trance Blues njegov je bastard istarskog tarankanja i bluesa.

“Puž blues” prvi je službeni singl s nedavno objavljenog prvijenca “Sumpor” o kojem Aleksandar Dragaš piše: “Mogao bih reći i da je Sumpor u dosluhu i s posljednjim albumom The Rolling Stonesa Blue & Lonesome, uz jednu bitnu razliku. Edi je za Sumpor napisao posve nove i opake pjesme u kojima je seks glavno pogonsko gorivo za njegov motor, uz nešto svakodnevnih frustracija. /…/ Ako je netko ovdje istinski shvatio smisao bluesa, onda je to Edi Maružin koji je s Čedom Mošnjom (bubnjevi), Predragom Ljunom (gitara, usna harmonika) i Danijelom Paulovićem (bas) u prostoriji u kojem su pjesme nastajale i bile uvježbavane, praktički u ad hoc tonskom studiju Kumpir u njegovim Maružinima, a u produkciji provjerenog Edija Cukerića osmislio blues kao stanje uma, odraz duše.”

Zašto blues? “Nisam crnac, ni merikan, ali blues nije pitanje boje ni kontinenta. Blues je stanje uma, odraz duše”, napisao je Edi u predgovoru albumu. “Sumpor” je Edijev “istrijanski bili blues”deset pjesama za zabavu i utjehu.

Autor glazbe, tekstova i aranžmana je Edi, miks i mastering uradio je Marko Kalčić dok je za produkciju zaslužan Edi Cukerić. Fotografije i likovno oblikovanje potpisuje još jedan potomak Maružina, Edijev sin Ang. “Sumpor” se blueserski oporo porodio u Maružinima, na ognjištu, mjestu gdje su u tvrdoj zemlji preci ostavili svoj pečat i mjestu na kojem je Edi pronašao inspiraciju – na istarskoj zemlji Edi je isklesao nove rifove, a rezultat je ovaj album kojeg ćete konzumirati kao domaću žesticu koju ispijete otprva – prvo grč, a onda osmijeh!

Album “Sumpor” otvara “Puž blues” – Edi odmah na stol vadi “soj whiskey, soj blues”. Dok službeni spot ne bude spreman uživajte u lyric videu jer na meniju su blueserski rifovi, pjeva se o ljubavi, gorko-slatkom životu, živi se rubno, ali sa smiješkom na licu. Piti i živjeti uz Edijev blues.

More in pop!mix/scena

To Top