Connect with us

POP!MIX

Publika odlučila: Pjesma “Šta mi ljube oćeš kazat” klape Rišpet je klapski hit i ulazi u finale Cesarice

Publika odlučila: Pjesma “Šta mi ljube oćeš kazat” klape Rišpet je klapski hit i ulazi u finale Cesarice

Nakon završenog glasovanja za pet klapskih hitova, publika je svojim glasovima nominirala još jednu pjesmu u finale Cesarice – nagrade publike za hit godine.

Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, publici su se predstavila i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za hrvatsku glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. U mjesecu listopadu predstavilo se najboljih pet pjesama tamburaškog žanra dok je u mjesecu studenom publika birala klapski hit. Tamburaški i klapski hit također su nominirani za Cesaricu te u prosincu ulaze u finalni krug glasovanja.

U proteklom ciklusu glasovanja publika je birala klapski hit, a u konkurenciji su bili: klapa Šufit i pjesma “Biser na dnu mora”, Tomislav Bralić i klapa Intrade s pjesmom “Lipe oči”, Jasmin Stavros i klapa Godimenti i pjesma “Pita CIA, pita policija”, klapa Cambi i pjesma “Slučajno smo se sreli” te klapa Rišpet s pjesmom “Šta mi ljube oćeš kazat”.

Zahvaljujući glasovima publike, kao klapski hit za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Šta mi ljube oćeš kazat“ koju izvodi klapa Rišpet, a autorski potpisuju Pero Kozomara i Lući Tukić.

Klapa Rišpet, svojoj vjernoj publici osim prepunog koncertnog rasporeda, pripremila je još jedno pravo glazbeno osvježenje, pjesmu “Šta mi ljube oćeš kazat”. Riječ je o veseloj, prpošnoj, brzoj dalmatinskoj pjesmi, autora, skladatelja klape Rišpet, Pere Kozomare, na tekst Lući Tukić i aranžman Lea Škare.

Kozomara se ovog puta odlučio za brzu, veselu, plesnu pjesmu koju će Rišpet uvrstiti u svoj repertoar, budući da klapa na koncertima izvodi i puno upravo ovakvih skladbi. Vrijedna ekipa snimila je i prateći video spot u režiji Željka Petreša, a u spotu se uz Rišpet pojavljuje i zanosna Ana Sasso.

Posljednji studijski album klape Rišpet, naziva “Reći ćeš mi fala”, postigao je zavidnu prodaju, te je još uvijek u top trideset najprodavanijih domaćih albuma.

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/scena

To Top