Connect with us

POP!MIX

Publika odlučila: Pjesma “Odlazim” Najboljih hrvatskih tamburaša ulazi u finale Cesarice

pop!mix/scena

Publika odlučila: Pjesma “Odlazim” Najboljih hrvatskih tamburaša ulazi u finale Cesarice

Publika odlučila: Pjesma “Odlazim” Najboljih hrvatskih tamburaša ulazi u finale Cesarice

Nakon završenog glasovanja za pet tamburaških hitova, publika je svojim glasovima nominirala još jednu pjesmu u finale Cesarice – nagrade publike za hit godine.

Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, publici će se predstaviti i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za hrvatsku glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. U mjesecu listopadu predstavilo se najboljih pet pjesama tamburaškog žanra dok će u mjesecu studenom publika birati klapski hit. Ona pjesma koja će osvojiti najveći broj glasova publike bit će također nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja.

U proteklom ciklusu glasovanja publika je birala tamburaški hit, a u konkurenciji su bili: Mejaši i pjesma “Ale, ale”, Slavonia Band i pjesma “Da li mjesec zna?”, Bosutski bećari i pjesma “Moje sve”, Najbolji hrvatski tamburaši i pjesma “Odlazim” te Mejaši i Miroslav Škoro  s pjesmom “Otključaj mi vrata”.

Zahvaljujući glasovima publike, kao tamburaški hit za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Odlazim“ koju izvode Najbolji hrvatski tamburaši, a autorski potpisuje Mario Vestić.

Pjesma “Odlazim” najnovija je pjesma legendarnog slavonskog sastava, Najboljih hrvatskih tamburaša za koju tekst i glazbu potpisuje priznati autor Mario Vestić, za aranžman je bio zadužen Denis Špegelj, a snimljena je u tonskom studiju Branimira Jovanovca.

Pjesma progovara o teškoj aktualnoj situaciji s kojom su suočene Hrvatska i posebno Slavonija, a to je sve veći odlazak mladih u potrazi za boljim životom.

Spot za pjesmu sniman je u Štitaru, rodnom selu većine članova sastava na scenarij Marija Vestića. Velike zasluge za uspjeh pjesme pripadaju i sjajnoj glumačkoj ekipi – Elviri Lucić, Andrijani Balić-Cvitanović, Draženu Blimlu, Živku Živkoviću i Branimiru Lukačeviću, koji su se nesebično odazvali pozivu benda i vjerno prikazali emocije.

Iako je objavljena tek nedavno i nosi tešku poruku, pjesma je u kratkom roku osvojila srca naše publike, a naša je želja da je posluša svatko tko razmišlja o odlasku. Ako samo jedu osobu potaknemo da ne proda svoju djedovinu i ostane – puno smo napravili“, poručio je Stanko Šarić, frontmen Najboljih hrvatskih tamburaša.

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/scena

To Top