Connect with us

POP!MIX

Pozdrav Novom valu – “Ljeto nam se vratilo”

pop!mix/news

Pozdrav Novom valu – “Ljeto nam se vratilo”

Protagonisti Novog vala snimili su obradu velikog hita Animatora –  “LJETO NAM SE VRATILO”.

Novi val je u Hrvatsku stigao krajem sedamdesetih, početkom osamdesetih godina i to na dva kolosijeka, Rijeku i Zagreb.

Ovo razdoblje je bilo i najkreativnije po pitanju hrvatske i regionalne glazbene scene. Shodno tome prije desetak godina grupa Noćni moro odlučila je oživjeti uspomenu na slavno razdoblje danas već pomalo zaboravljenih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Grupa je tada, osim autorskih, izvodila par pjesama Azre i Haustora. Prekretnica se dogodila kad se bendu priključio Marino Pelajić, basist grupe Film, kasnije i grupe Haustor. Želja im je bila sastaviti repertoar od najvećih hitova toga razdoblja, a koje su izvodili Azra, Film, Aerodrom, Haustor, Idoli, Animatori, Zvijezde, Patrola i mnogi drugi. Ključni trenutak bio je ukidanje projekta Pozdrav Azri nakon čega, po sličnom predlošku, nastaje Pozdrav Novom valu koji sada predstavlja obradu velikog hita jednog od najpopularnijih bendova tog razdoblja, grupe Animatori – “Ljeto nam se vratilo”.

Aranžman pjesme radili su članovi benda Pozdrav Novom valu, Goran Šeler, Julije Reljić (Haustor), Rene Kutičić i Vatroslav Mlinar te dragi im prijatelji Žan Jakopač (Šo!Mazgoon), Renato Metessi (Zvijezde) i Kamenko Ćulap. Spot za pjesmu je snimao i režirao Costa Ipsa.

Ovo je samo prva u nizu obrada koje planiraju snimiti uz odobrenje izvornih autora pjesama, a posebno zanimljivi će biti budući live nastupi gdje će sve pjesme izvoditi i publici, koja je također bila važan protagonist Novog vala i nekim novim klincima koji su možda nekada čuli za taj glazbeni pojam i pokret, a koji će sada moći i iz prve ruke osjetiti tu energiju i važnost kojeg je Novi val imao 80-ih godina prošlog stoljeća.

More in pop!mix/news

To Top