Connect with us

POP!MIX

Počele prijave za 26. Glazbenu nagradu Porin

(fotografija: porin.org)

pop!mix/bizz

Počele prijave za 26. Glazbenu nagradu Porin

Otvaranjem procedure prijava za nominacije i službeno je započelo 26. izdanje Glazbene nagrade Porin.

Prijave izdanja za ukupno 36 kategorija trajat će do 23. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2018.

Iznimno, radove koji budu objavljeni između 23. i 30. studenog, ukoliko ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 3. prosinca putem formulara koji će se moći zatražiti na e-mail adresi:  porin@porin.info

Ukoliko postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće  godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U tom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2018. godine mogu se prijaviti do 4. siječnja 2019., također putem formulara.

Upravni odbor Porina ove godine uveo je određene izmjene u opisima kategorija, a najveća je izmjena u kategoriji „Novi izvođač godine“. Sve detaljne informacije o izmjenama unutar kategorija dostupne su u Pravilniku koji je objavljen na službenim stranicama Porina.

Kategorija „Najbolji album za djecu“ je bienalna, bila je na jubilarnom 25. Porinu te je na 26. Porinu neće biti.

U svim kategorijama osim ”Albuma godine” mogu prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

More in pop!mix/bizz

To Top