Connect with us

POP!MIX

Pjesme s Dore 2020 dostupne na CD-u

pop!mix/news

Pjesme s Dore 2020 dostupne na CD-u

Pjesme s Dore 2020 dostupne na CD-u

S nestrpljenjem se očekivala Doraizbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, a jednako tako se očekivao i CD sa svih šesnaest pjesama koje su se mogle čuti u subotu, 28.2. u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji.

Album Dora 2020. od danas se nalazi u prodaji, a predstavljen je na press konferenciji uoči samog spektakla u hotelu Milenij. Na konferenciji su sudjelovali Kazimir Bačić, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, Igor Štok, direktor dvorane Marino Cvetković, Ilija Turić, direktor hotela Milenij, Klaudija Čular, glazbena urednica Croatia Recordsa, Tomislav Štengl, voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a i Dora 2020. kao i autori i izvođači ovogodišnjeg natjecanja.

“Hrvatska radiotelevizija uložila je veliki produkcijski i organizacijski napor kako bi ovaj spektakl napravila što bolje.”, zaključio je Glavni ravnatelj HRT-a na pressici.“Drago nam je da smo ponovo u suradnji s HRT-om u ovom iznimnom projektu Dora 2020. Festivalski CD i ove godine prati knjižica u kojoj je popis svih izvođača sudionika ovogodišnje Dore, autora svih tekstova i glazbe, te biografije svih izvođača. Bez obzira što je samo jedan pobjednik, Dora je sjajno mjesto za predstavljanje novih pjesama i izvođača, i vjerujemo kako će ovo festivalsko izdanje biti puno budućih hitova.”, rekla je Klaudija Čular iz Croatia Recordsa.

Album predstavlja svih 16 ovogodišnjih natjecatelja s njihovim pjesmama. Otvara ga upravo ovogodišnji pobjednik Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre, nakon koje slijede Lorena s pjesmom Drowning te Jure Brkljača i Bojan Jambrošić, a stručni žiri oduševila je izvedba Mije Negovetić When It Comes To You koja je osvojila isti broj bodova kao i pobjednička pjesma. Colonia je predstavila novi hit Zidina, a Lorenzo feat. Dino Purić i Reper Iz Sobe svoj uradak Vrati se iz Irske. Marin Jurić-ČivroAlen Vitasović & Božidarka Matija ČerinaElis Lovrić i Aklea Neon ostvarili su također zapažene nastupe. Favoriti mnogima bili su i IndiraĐana i Nikola Marjanović te Zdenka Kovačićek čija izvedba zatvara izdanje. Edi Abazi debitirao je na Dori i oduševio izvedbom pjesme Coming home.

Foto: Dario Njavro za HRT

Autor teksta i glazbe pobjedničke pjesme Divlji vjetre je Ante Pecotić, dok su aranžman radili Bojan Šalamon Shalla i Matija Rodić. Damir je, po svemu sudeći novi radijski hit, predstavio onako kako najbolje zna, potpuno iskreno i s pregršt emocija te će s njim nastupiti u Rotterdamu gdje će se od 12. do 16. svibnja održati ovogodišnji Eurosong.

Izdanje “Dora 2020.” dostupno je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

More in pop!mix/news

To Top