Connect with us

POP!MIX

Pjesma “Laka sam” najavljuje novi studijski uradak grupe Mangroove

pop!mix/scena

Pjesma “Laka sam” najavljuje novi studijski uradak grupe Mangroove

Pjesma “Laka sam” najavila je novi, četvrti po redu, studijski uradak grupe Mangroove. Sada vam ekskluzivno donosimo album naziva “Srce”, koji predstavlja novu stepenicu u radu benda.

Željka Veverec i Toni Starešinić, lideri i autorski tandem Mangroovea o novom album “Srce”:

Uskladili smo bioritam benda u trogodišnji ciklus i sa svakim novim ciklusom iznova se rađamo s novim albumom. Tako i ovoga puta nakon albuma “Sami” iz 2015. godine imamo “Srce”. Tri godine smo malo iskusniji, malo zreliji, naslušaniji, a možda smo se i podjetinjili. Uglavnom, imali smo dovoljno vremena da svoja nova iskustva zabilježimo na novom materijalu i napravimo nužnu nadogradnju zvuka, što se trudimo ostvariti sa svakim novim albumom. Na tom putovanju u prvim koracima pomogli su nam Edi Grubišić Cipal i Tomi Novak, da bi sa Silvijem Bočićem i Leom Beslaćem dobili pravi vjetar u leđa i potpuno neopterećeno kao djeca u pjiesku razigrano i beskompromisno sazidali kulu u koju smo pohranili svoje Srce. Remi nam se pridružila u “Ljubavi na lijek”, a vatrenu brass sekciju su nam podarili Luka Žužić i Mario Bočić na “Sanjala sam ljubav” te Miron Hauser, Mak Murtić i Danijel Hršak na “Nešto veće od nas”. Katarina Matković je realizirala naše vizualizacije omota albuma i zasvirala violončelo na singlu “Tvoja”, a usklađivanje zvučnih valova smo ponovo povjerili producentu Zvonimiru Dupseru Dusu.

Srce, jer na kraju to je ono što ostavljaš na albumu i stavljaš pred publiku. Vrlo osjetljivo, hrabro, lomljivo ali drugačije ne ide.

Autorski dvojac i dalje su Željka Veverec i Toni Starešinić, a pri aranžiranju pjesama su im pripomogli i novopridošli članovi Leo Beslać i Silvio Bočić. Željka Veverec ovaj put nije samo pjevala nego i zasvirala Theremini, Toni je opet proširio svoj set klavijatura, a na analognim klavijaturama mu se pridružio i talentirani multi instrumentalist Leo Beslać, koji je snimio i flaute, dok je za bubnjevima bio groove maestro Silvio Bočić. Album su producirali Zvonimir Dusper Dus i Mangroove.

More in pop!mix/scena

To Top