Connect with us

POP!MIX

Odlepršajte s Elmom u neki čaraban svijet

pop!mix/news

Odlepršajte s Elmom u neki čaraban svijet

(Naslovna fotografija: Mario Brainović)

Odlepršajte s Elmom u neki čaraban svijet

Još od prvog autorskog singla i suradnje s Denykenom, ovu glazbenicu hvale mnoga velika imena struke: Matija Dedić, Zoran Predin, Zlatko Gall, Miroslav Tadić, Davor Hrvoj te mnogi drugi.

Riječ je o nagrađivanoj kantautorici i arhitektici koja je frontwoman regionalne koncertne atrakcije, FilmMusicOrkestar (FMO).

Sve mnogobrojnija publika tvrdi da ih Elma svojim interpretacijama vodi u neki čaroban svijet, glazbom mameći i osmijehe i suze. Tako je bilo i na predstavljanju nove Elmine pjesme “Leptirić”, koje je Elma održala za prijatelje i novinare. Pjesma će uskoro dobiti ivideo spot, koji je režirao Tomislav Fiket, a do tada se možete poslušati ovdje:

Osim studijske verzije, prisutni na promociji su mogli uživati u akustičnoj verziji pjesme, baš onako kako je zvučala kada ju je Elma napisala. Tada ju je čuo jedan od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima, Stevo Cvikić i oduševio se. Poželio je upoznati Elmu, koja je odlučila promociju pjesme napraviti upravo u caffee baru “Times” Steve Cvikića.

Elminu sjajnu interpretaciji jednom prilikom pohvalio je i Vlatko Stefanovski: ”Ovo što sam čuo je izvanredno, oduševilo me, zato što je to napravljeno s veoma tananom muzikalnošću. Sve čestitke za njenu izvedbu!”

Stihove i glazbu pjesme “Leptirić” potpisuje Elma, dok su za aranžman i produkciju zaslužni Zvonimir i Mario Domazet. Osim Zvonimira i Marija, koji su odsvirali mandolinu, akustične i električne gitare te bas gitaru, Dario Horvat odsvirao je bubnjeve, Ivan Arnold synth, a za Wurlitzer i back vokale zahvala ide Jeleni Vlačić. Svi instrumenti su odsvirani uživo te aranžman ne sadrži niti jedan jedini digitalni ton.

“Pjesmu ‘Leptirić’ napisala sam za svu djecu, onu u nama i onu oko nas, a inspirirao me svibanjski dan okupan suncem koje me kao anđeoski šapat potsjetilo da uvijek postoji nešto lijepo oko nas, na čemu možemo biti zahvalni, rekla je o svojoj pjesmi Elma odlučivši da Leptirić poleti upravo u svibnju ove godine i to baš na njen rođendan. Moja je najveća rođendanska želja da krila Leptirića poput anđela dotaknu svako srce i ukrase lica osmijehom. Zato se stihovi pjesme ‘Nek’ me nosi leptirić u kosi’ lako pamte pa vjerujem da će mnogi rado zapjevati sa mnom te kroz glazbu osjetiti ljepotu i nadu koje sam i ja osjetila pišući ovu pjesmu. Nadam se da će vam, kada poslušate Leptirića, uljepšat dan i da ćete ga poželjet stalno imati uz sebe.” 

Na prošlogodišnjem, prvom autorskom albumu FMOa, kojeg osim Elme čini instrumentalni trojac Klašterka-Ćulumarević-Novak, objavljena je i Elmina kompozicija, koja je postala dijelom australskog filma “Zero Of Time”. Ova svestrana umjetnica osvaja nagrade na festivalima, autorica je i glavna protagonistica Mistične noći sevdaha u kazalištu Komedija, koju je realizirala u suradnji s glumcem Kurbašom; članica je nagrađivanog Quarteta Mystique te godinama surađuje s izvanrednim Kempfom, bivšim klaviristom Zabranjenog pušenja. Nedavno je, nakon vrhunskog koncerta u Kerempuhu, ponovno oduševila Zagrepčane na ekskluzivnom, 100-tom koncertu FMO-a u dvorani &TDa.

More in pop!mix/news

To Top