Connect with us

POP!MIX

“Obrni na valcer” – singl kojim The Blondes brzo zaboravljaju loše trenutke

pop!mix/news

“Obrni na valcer” – singl kojim The Blondes brzo zaboravljaju loše trenutke

“Obrni na valcer” novi je i sedmi singl kojeg su The Blondes predstavile na ovogodišnjoj XXI. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku.

“Kao i ostale naše autorske pjesme i naš „Valcer“ je životan i plod je nekog našeg privatnog promišljanja i spoznavanja. Sama parola „Obrni na valcer“ tipična je za Istru i Primorje, a govori da kada dođe loš period ili negativni momenti na dnevnoj bazi, treba „obrnut na valcer“ odnosno okrenuti na valcer/šalu, stoički prihvatiti situaciju i ne živcirati se jer se život ionako sam po sebi dogodi, ma koliko god se mi trudili povlačiti njegove konce”, objasnile su članice dua.

Pjesma je pisana na čakavskom dijalektu u koju je utkan i etno „na, naj, na“ glazbeni motiv tipičan za Istru i Primorje, a za koju su glazbu i tekst napisale Kristina Radovčić i Emanuela Lazarić dok je sve odlično aranžmanski upakirao Darko Terlević.

Iako su svoju publiku navikle na art video spotove iza kojih stoje redatelji Ira Tomić i John Kardum, The Blondes su se ovog puta odlučile za live snimku svog nastupa iz Šibenika. Festivalska atmosfera i The Blondes, koje uz pratnju orkestara prenose emocije svoje pjesme na publiku, ono su što su Kristina i Emanuela htjele trajno zabilježiti.

“Ovo ljeto nam je bilo poprilično radno, ali i naredni mjeseci bit će slični. Sve što radimo, radimo punim srcem i zaista smo sretni kad vidimo da publika prepoznaje i cijeni naš rad”, rekle su The Blondes.

More in pop!mix/news

To Top