Connect with us

POP!MIX

Novi album Crvene Jabuke Žera posvetio svom rodnom gradu

pop!mix/news

Novi album Crvene Jabuke Žera posvetio svom rodnom gradu

Novi album Crvene Jabuke Žera posvetio svom rodnom gradu

Od danas ekskluzivno na Deezeru poslušajte novi album Crvene jabuke, Sarajevo 1985. – 2020. 

U godini u kojoj jedan od najpoznatijih i najomiljenijih bendova slavi trideset i pet godina postojanja, Dražen Žerić Žera odlučio je sve pjesme posvećene rodnom gradu okupiti na posebnom albumu.

Sarajevo je grad iz kojeg smo potekli i koje nas je zauvijek vezalo za sebe. Ovaj album je zahvala tom gradu jer svi oni prvi osjećaji, boje, mirisi, zvukovi, sve ono o čemu pjevamo svih ovih godina spoznali smo upravo na njegovim ulicama. Osjećajući tu našu nostalgiju i ljubav, brojni autori su napisali prekrasne pjesme koje su postale naše i koje se nalaze na ovom albumu“, rekao je Žera.

Na novom albumu već je nekoliko dobro poznatih pjesama poput Cvijet s Bistrika i Grade moj, objavljenih na sjajnom albumu Nocturno, zatim Sarajevski lijepi daniDok Miljacka protičeStižu me sjećanjaDuša Sarajeva Tvoga srca vrata.

Pjesme Zapis o zemljiPark kafanaKrkanikus balkanikus i Male stvari u akustičnoj izvedbi Žere i poznatog kantautora Narcisa Vučine prvi put su objavljene na izdanju Ručni rad, 2013. godine, a verzije s novim aranžmanima, ovaj put u izvedbi Crvene jabuke, također se nalaze na izdanju Sarajevo 1985. – 2020. Rano mojaKad s tobom nema me i Ja još dišem potpuno su nove pjesme koje ljubitelji Crvene jabuke još nisu imali prilike čuti.

Jovan Peurača i Marko Đurašević Mahoni koautori su prve dvije pjesme, a suradnju sa Žerom započeli su prije četiri godine kada su napisali još jedan veliki hit Dolly Bell, objavljen na albumu Crvena jabuka – 2016. Autor pjesme Ja još dišem je Asmir Spahić.

Slušajte album na Deezeru: ovdje!More in pop!mix/news

To Top