Connect with us

POP!MIX

Nola u Lisinskom: Dva sata glazbenog mozaika

(Fotografije: Emanuela Tomino / Polak Media)

pop!mix/izvještaji

Nola u Lisinskom: Dva sata glazbenog mozaika

Prekrasnu glazbu, optimizam, sreću, osmijeh i pokoju suzu radosnicu poklonila nam je Nola na slavljeničkom koncertu održanom ovaj petak, 16. studenog u Maloj dovrani Vatroslava Lisinskog. Velikim koncertom u Zagrebu pulski sastav proslavio je u društvu fanova, prijatelja i kolega predivnih 25 godina karijere tijekom kojih je Nola stvarala soundtrack života.

Svim ljubiteljima glazbenog opusa Nole ovo je bila odlična prilika da urone u retrospektivu četvrt stoljeća glazbenog stvaranja Gabrijele i Marijana Jelenića, jednog od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene i okosnice benda Nola.

Snaga i iskrenost autorskog potpisa spajala je godinama Nolu s talentiranim ljudima jednakih glazbenih senzibiliteta pa su tako i ovom prilikom, uz stalne članove sastava – Deana Vitasovića na basu i Roberta Slame na bubnjevima, dragi prijatelji i talentirani glazbeni kolege sastava – Alen Bernobić, Ivan Šugar, Giorgio Sugar te Goran Farkaš i Ljuban Rajić iz etno sastava Veja, poznate pjesme pulskog sastava obogatili nekim novim bojama šarenog instrumentarija trube, saksofona, klavijatura, cajuna i finim gitarskim vezovima.

Sinoć u Lisinskom nismo bili negdje između zahvaljujući vama. Dali smo sve, a vi ste nam vraćali više. Bio je to koncert za pamćenje i to zbog vas! Od prve note podigli ste nas iznad oblaka i jedrili s nama dva sata. Hvala vam od srca!, zahvalila se Nola publici sljedećeg jutra, još ponesena emocijama.

Sva silina emocije i prijateljstva između publike i Nole stisnula se u dva sata programa svevremenih hitova i dostojanstvenog autorskog mozaika koji je obilježio domaću glazbenu scenu i radijski eter. “Grad iz Snova”, “Mrav”, “Zviježđe Nola” koju je publika na pozornici Lisinskog imala priliku čuti uživo po prvi put nakon dugog niza godina, “Pun mjesec”, “Sami u Sali”, “Osmijeh”, “Zauvijek”, “Vratio si me”, “Dio tebe” i “Iznad oblaka, samo su dio glazbenih dragulja u kojima je briljirao impresivan, moćan vokal Gabrijele Galant – Jelenić i koje je zagrebačka publika punim plućima i ispunjena srca pjevala u glas.

Nakon koncerta koji će se dugo nositi u mislima i srcima, druženje Nole i prijatelja nastavilo se do kasno u noć u foajeu Male dvorane KD Vatroslav Lisinski uz smijeh, zajednička fotografiranja, potpisivanje albuma i bogate okuse 5th Elementa.

Fotografije s koncerta Nole u KD Vatroslava Lisinskog pogledajte u galeriji OVDJE.

More in pop!mix/izvještaji

To Top