Connect with us

POP!MIX

NOLA – “25”: Glazbena razglednica 25 godina dugog putovanja

pop!mix/news

NOLA – “25”: Glazbena razglednica 25 godina dugog putovanja

NOLA – “25”: Glazbena razglednica 25 godina dugog putovanja

Slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, sastav Nola obilježio je dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa kojim je bend od svog prvog dana uljepšavao domaću glazbenu scenu i radijski eter.

Istoga je dana, u nakladi Aquarius Recordsa, objavljena kompilacija naslova Nola – 25 kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava.

U ovom privatnom odabiru glazbenih razglednica Gabrijele Galant Jelenić i Marijana Jelenića,  najpoznatiji hitovi, balade i neke nezasluženo manje primjećene pjesme dobile su priliku još jednom naći put do one vjerne, ali i nove Noline publike.

Gabi i Marijan ovih su dvadeset pet godina s publikom komunicirali jezikom glazbe stvarajući soundtrack života, a njihov autorski potpis u riječi je predgovorom albumu pretočio renomirani glazbeni kritičar Hrvoje Horvat opisujući njihov raritetno konzistentni i stilski ujednačeni opus kao dostojanstveni i dosljedni autorski mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji. U tom mozaiku Nola nudi ozbiljne pjesme sa sjajnim vokalima, brojnim žanrovskim posvetama i finim gitarskim vezovima koji su rijetko nastajali ispod tih best of standarda.

Bezuvjetno ćemo se složiti s Horvatom kad kaže da album Nola – 25 donosi kompilaciju dvadeset fascinantnih intimističkih vinjeta besprijekorne vokalne izvedbe za čiji je mastering zaslužan Perica Šuran. Autori fotografija sjajne naslovnice su Mauricio Ferlin, Saša Miljević i Zoran Mikletić, a za bezvremenski dizaj omota albuma odgovorna je Dubravka Zglavnik Horvat.

Popis pjesama:

01 Prolog
02 Dio tebe
03 Grad iz snova
04 Pun mjesec
05 Osmijeh
06 Iznad oblaka
07 Do kraja
08 Zauvijek
09 Bez tebe
10 Dan
11 Ljubiš me
12 Sami u Sali (Piano)
13 To ljubav je (Piano)
14 Nikad
15 Na obali
16 Moj svijet
17 Sve bi bilo lakše da je ljeto
18 Negdje između
19 Život je san
20 Drukčije (Blacksoul & Mark de Line Radio Edit)

More in pop!mix/news

To Top