Connect with us

POP!MIX

Nina Kraljić predstavila novi singl i videospot

pop!mix/scena

Nina Kraljić predstavila novi singl i videospot

Nakon autorske pjesme ‘Lay you down’, Nina Kraljić predstavila je novi singl ‘Najljepši dan’ koji je nastao u suradnji s frontmenom grupe Pavel, Aljošom Šerićem i producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Pjesma je za Ninu posebno emotivna jer je u nju utkala svoje tri ljubavi: glazbu, boje i prirodu te ju smatra svojom osobnom, pozitivnom mantrom!

O novoj pjesmi i njenom značenju vrlo emotivno i iskreno govori Nina Kraljić„Kad mi je Aljoša poslao tekst, bila sam šokirana koliko je ‘slučajno’, ako čovjek vjeruje u slučajnosti, pogodio moje trenutno stanje. Tada sam bila u Osijeku, osjećala ogromnu želju za ostavljanjem prošlosti iza sebe i za daljnjim životnim rastom. Nisam više željela osjećati tugu ili bilo što negativno već naučiti, prihvatiti i krenuti dalje. Pjevajući pjesmu s tekstom ‘Nema što ne mogu sama’ i ‘Čeka me još najljepši dan’, stvarala sam sama sebi terapijski učinak. Što sam si više ponavljala te riječi, to su one više ulazile i na kraju postale moja stvarnost. Zato ovu pjesmu smatram svojom osobnom pozitivnom mantrom i želja mi je da u ljudima potakne osjećaj slobode, prihvaćanja samog sebe kao zasebnog univerzuma s bezgraničnim mogućnostima i da vam takozvana loša iskustva budu samo još jedna stepenica prema boljem i jačem sebi.“ 

Talentirana glazbenica objavom novog singla označila je i početak novih suradnji koje, osim novog glazbenog tima, uključuju i suradnju s novom izdavačkom kućom Dallas Records te suradnju s jednom od najboljih hrvatskih fotografkinja, Mare Milin koja je režirala i videospot za pjesmu.

Animirani spot kratka je priča osobnog razvoja pojedinca, priča o stvaranju nečije osobne slobode, o zaboravljanju prošlosti i oslobađanju od nje, jer kako kaže redateljica Mare Milin: “Ona nam podmeće velike i male zapreke u hodu prema naprijed. Kao simbol svega što predstavlja tu slobodu, odabrali smo stablo koje izrasta iz malog sjemena, širi se u visinu i 360 stupnjeva oko debla, nije ga briga za prošlost, ono raste bez obzira. Nina simbolično na leđima ima veliku personaliziranu tetovažu stabla koje se savršeno uklopilo u ovu priču ispričanu, između ostalog, i bojama koje imaju svoje dublje značenje.”

Crna boja samo je početak, a dolazi do nagle promjene kada kreće rast i razvoj osobe. Od svjetlozelene, pa dramatičnije šumske zelene popraćene s puno više pokreta i dinamike, zatim preko plave do ljubičaste kao krajnjeg cilja. Kako kaže Nina, spiritualnost za nju ima posebnu važnost, a povezuje je s umjetnošću: „Opis čakri kroz boje kaže da je zelena boja srca, plava se odnosi na boju grla u pjevanju i izražavanju, a ljubičasta je boja spiritualnog izdizanja, takozvano treće oko. Glazba, boje i priroda moj su najbolji mehanizam za iscjeljenje, a te sam tri ljubavi spojila u ovoj motivacijskoj priči. Želim se zahvaliti svima koji su bili dio ovog predivnog projekta i nadam se da ćete slušajući ovo imati ‘Najljepši dan’!“ 

More in pop!mix/scena

To Top