Connect with us

POP!MIX

Neno Belan i klapa Cambi pobjednici 23. Dalmatinske šansone 

pop!mix/scena

Neno Belan i klapa Cambi pobjednici 23. Dalmatinske šansone 

Neno Belan i klapa Cambi pobjednici 23. Dalmatinske šansone 

23. Dalmatinska šansona održana je ovog vikenda u Šibeniku uz posebne mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite. Malobrojna publika ipak je bila dovoljno glasna podrška za dvadeset i dvoje izvođača koji su svoje nove pjesme predstavili ispred Gradske vijećnice u Krešimirovu gradu.

Na press konferenciji u hotelu Bellevue uoči samog festivala, umjetnički direktor Dušan Šarac i direktor festivala Branko Viljac objasnili su sve nove mjere kojih su se ove godine morali pridržavati te su pozvali sve goste i izvođače na odgovornost. Upravo iz tog razloga po prvi put je izostala Večer starih skladbi koja je ove godine trebala biti u znaku velikih Arsenovih pjesama. No, Šibenik nije zaboravio svog velikog glazbenog genija, a u njegovim skladbama uživali su posjetitelji na tvrđavi Barone na koncertu Matija svira Arsena, našeg najboljeg jazz pijanista, Matije Dedića.

Press konferencija bila je idealna prilika da se predstavi i knjiga Arsen – Čovjek kao on autora Zlatka Galla objavljena u izdanju Media bar-a i izdavačke kuće Croatia Records kao i nekoliko najnovijih izdanja najveće hrvatske diskografske kuće: dvostruki album 23. Dalmatinska šansona Šibenik 2020., Gold collection Krste Juras, također dvostruka kompilacija velikog skladatelja, a jedan od njegovih velikih hitova za koju napisao tekst je i pjesma Dalmacija u mom oku, koja se nalazi i na nedavnoj objavljenoj Antologiji Miše Kovača, šesteroktrukom box setu.Pobjednička pjesma ovogodišnje 23. Dalmatinske šansone u Šibeniku po ocijeni stručnog žirija je Ne volin jugo Nene Belana i klape Cambi, a prvom nagradom publika je nagradila pjesmu Moja Dalmacija u izvedbi Četiri tenora.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/scena

To Top